EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Belföld

Soros György támadása újabb lendületet vett

Az országgyűlési választások közeledtével Soros György támadása újabb lendületet vett Magyarországgal szemben – mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten, egy más témában tartott rendezvényt követően újságíróknak.

A kormány független, kizárólag a magyar emberek érdekeit képviselő politikát folytat, és amíg hivatalban lesz, addig ez így is marad – szögezte le Szijjártó Péter. Hozzátette: Soros György érdekeivel mindez ellentétes, terve pedig Európának az elmúlt években tömegessé nőtt illegális bevándorlást hozott.


A miniszter kiemelte: a kormány számít az emberek segítségére, hiszen minél többen vesznek részt a nemzeti konzultációban, minél szélesebb a politikai támogatottság, annál hatékonyabban lehet fellépni az ország biztonsága érdekében.

Szijjártó Péter szerint az illegális migráció egyértelműen biztonsági kérdés. Emlékeztetett: az elmúlt években Európában 27 nagy terrortámadás 330 halálos áldozatot követelt.


Kijelentette: érdemes megnézni, hogy Soros György milyen mértékben támogatta a bevándorlást pártoló civil szervezeteket, és milyen pompával fogadják Brüsszelben. Ebből kiderül, hogy a nemzeti konzultációról küldött üzenete a magyarázkodás kategóriájába tartozik – tette hozzá.

Magyarország ma nem lenne biztonságban, ha Soros György érdekei érvényesülnének – hangsúlyozta a miniszter.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek