2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Belföld

Soros katonái áskálódnak Magyarország ellen Brüsszelben

A Fidesz értékelése szerint felerősödtek a támadások Magyarország ellen a “Soros-tervről” szóló nemzeti konzultáció miatt, “Soros katonái aktívan áskálódnak” Brüsszelben Magyarország ellen – mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője csütörtökön Budapesten.

A szóvivő sajtótájékoztatóján jelezte: a liberálisok kezdeményezésére a brüsszeli házbizottság napirendre vette a nemzeti konzultációt, erről “büszkén számolt be” Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakcióvezetője és Ujhelyi István, a szocialisták európai parlamenti képviselője is.


Felidézte: korábban az Európai Bizottság is azzal fenyegette Magyarországot, hogy napirendre veszi a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációt, hétfőn pedig az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága döntött úgy, hogy még az idén meghallgatást szervez Magyarországról. Hozzátette: a meghallgatást az a Judith Sargentini zöldpárti képviselő kérte, aki a Magyarországot támadó Soros-jelentés készítését is koordinálja.

Halász János hangsúlyozta: mindebből egyre világosabb, hogy Brüsszel az európai emberek helyett Soros Györgyöt és a “Soros-tervet” védi. Végre akarják hajtani Soros György minden korábbi migránspárti javaslatát: Európa betelepítését migránsokkal, a kötelező kvótát, a felgyorsított családegyesítést, a Soros-szervezetek bevonását a menekültügyi eljárásokba és a bevándorlást elutasító tagállamok megbüntetését – fejtette ki.


Szerinte ennek a része az is, hogy a nemzeti konzultáció miatt most meg akarják büntetni Magyarországot. “Egyértelmű, hogy Brüsszel Soros befolyása alatt áll, és ránk akarják kényszeríteni a migránspárti politikát” – fogalmazott a Fidesz frakciószóvivője.

Felháborítónak nevezte, hogy a magyar ellenzék politikusai ehhez még asszisztálnak is, hiszen az MSZP, a DK, az LMP, a PM brüsszeli képviselői támogatják ezeket a javaslatokat.

Hozzátette: Szél Bernadett, az LMP elnöke pedig szerdai brüsszeli útján nyíltan egy olyan brüsszeli biztossal kampányolt, aki Soros György “megbízható katonájaként rendszeresen támadja a magyar bevándorláspolitikát”, Magyarország megbüntetését követelte és bírálta a “migránspárti Soros-szervezeteket” érintő átláthatósági törvényt.

“Soros katonái tehát aktívan áskálódnak Brüsszelben Magyarország ellen, minden eszközt bevetnek, hogy rákényszerítsék hazánkra a Soros-tervet” – hangsúlyozta Halász János, aki szerint ezt csak együtt tudjuk kivédeni, ezért arra kért mindenkit, hogy november 24-éig töltse ki és küldje vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet.

Arra a kérdésre, leállítják-e a nemzeti konzultációt az Európai Parlament kérésére, Halász János azt mondta: majd még meglátják mit kér az EP, egyelőre még csak napirendre tűzték ezt a kérdést. Ugyanakkor közölte: biztos, hogy megvédik Magyarországot és nem engednek a politikájukból, mert a magyar emberek többsége is ezt akarja.

A Fidesz frakciószóvivője arra a kérdésre, mi lehet az oka, hogy már ketten is jelezték, inzultus érte őket a nemzeti konzultációs ívek kapcsán, azt mondta: az okra a Fidesz is kíváncsi, mert vannak olyan ügyek, amelyeknél alapvető hitelességi problémák merülnek fel. Megjegyezte: van egy olyan ügy is, amelybe az LMP is a belekavarodott, ezért nekik is van tisztáznivalójuk. Úgy vélte: ahhoz képest, hogy hány millió kérdőív érkezik a magyar emberekhez, a két eset nem sok, és ezeket az ügyeket nyilván az illetékesek kivizsgálják.

A Fidesz frakciószóvivőjét arról is a kérdezték, hogy Puskás Tivadar szombathelyi Fidesz-KDNP-s polgármester a városi stadion átadásán úgy fogalmazott, hogy ajándékot kapott Szombathely, mert jól viselkedett. Halász János ezzel kapcsolatban azt mondta: a kormány a stadionépítési programot, valamint a fiatalok és felnőttek szabadidősport-támogatását nem ajándékként használja, hanem nagy elkötelezettséggel azt gondolja, hogy ez minden magyar embernek fontos közösségépítési és egészségügyi szempontból is.

A sajtóban megjelent szexuális zaklatási ügyekkel kapcsolatos kérdésre Halász János aggasztónak tartotta az erről szóló híreket. Szerinte az a fontos, hogy ha ezek igaznak bizonyulnak, akkor vizsgálják ki őket és legyen meg a következményük. Jelezte: úgy látja, hogy ez meg is a történik. Kijelentette: a Fidesz elutasítja az erőszak minden formáját, különösen ha az gyerekeket és a nőket érint, ezért korábban szigorították a büntető törvénykönyvet is.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek