EUR: 318,12 Ft
CHF: 280,61 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Soros újabb támadást indít Magyarország ellen

Összeértek a szálak: a budapesti amerikai ügyvivőt irányító – Soros Györgyhöz köthető – demokrata körök Soros György budapesti embereit utaztatják az Egyesült Államokba, hogy a magyar kormány ellen vádaskodjanak – írja az Origo.

A lap úgy tudja, a Human Rights First nevű, magát jogvédőnek nevező szervezet november 27. és 29. között utaztatja ki a Soros György által százmilliókkal kitömött Társaság a Szabadságjogokért és a Magyar Helsinki Bizottság két ügyvédjét, hogy a „nem kormányzati szervezetekre vonatkozó törvény és az orosz törvény hasonlóságáról” tartsanak tájékoztatókat.


Az Origo kedden számolt be arról, hogy birtokába került dokumentumok bizonyítják, hogy az amerikai diplomáciát és a budapesti amerikai ügyvivőt továbbra is Barack Obama korábbi elnök volt emberei irányítják.

A lap által megszerzett levelet a kongresszus magyar baráti csoportjának címezték.


Az e-mailben arról is tájékoztatják a Csoport tagjait, hogy 2017. november 27-29. között meghívták Washingtonba a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és a Magyar Helsinki Bizottság (MHB) egy-egy ügyvédjét, hogy tartsanak előadást és igény esetén személyes tájékoztatót a Kongresszusban a magyarországi külföldi támogatású civil szervezetek működését szabályozó törvényről, amely a HRF szerint az oroszországi „külföldi ügynökök” tevékenységét szabályozó törvény mintájára készült – írja az Origo.

A magyar kormány ellen készül kampányolni a milliárdos üzletember Soros György.

HírTV Egyenesen című műsorában jelentette be Csontos Csaba, a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány budapesti szóvivője, hogy

Soros György ellenkampányt indít Magyarországon az őt ért kormányzati támadások miatt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Novák: Prioritási listát állítottak az emberek a nemzeti konzultáción

    Novák: Prioritási listát állítottak az emberek a nemzeti konzultáción

    Prioritási listát állítottak az emberek a családok védelméről szóló nemzeti konzultáción, amelynek kérdőívét mintegy 1,4 millióan töltötték ki – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

  • Nem figyeli meg az állam a turistákat

    Nem figyeli meg az állam a turistákat

    A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) semmilyen vendégekkel kapcsolatos személyes adatot nem tárol és kezel majd, kizárólag statisztikai adatok digitális tárolására lesz alkalmas – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a Magyar Időknek.