2018. október 18., csütörtök
Lukács

Belföld

Soros újabb támadást indít Magyarország ellen

Összeértek a szálak: a budapesti amerikai ügyvivőt irányító – Soros Györgyhöz köthető – demokrata körök Soros György budapesti embereit utaztatják az Egyesült Államokba, hogy a magyar kormány ellen vádaskodjanak – írja az Origo.

A lap úgy tudja, a Human Rights First nevű, magát jogvédőnek nevező szervezet november 27. és 29. között utaztatja ki a Soros György által százmilliókkal kitömött Társaság a Szabadságjogokért és a Magyar Helsinki Bizottság két ügyvédjét, hogy a „nem kormányzati szervezetekre vonatkozó törvény és az orosz törvény hasonlóságáról” tartsanak tájékoztatókat.


Az Origo kedden számolt be arról, hogy birtokába került dokumentumok bizonyítják, hogy az amerikai diplomáciát és a budapesti amerikai ügyvivőt továbbra is Barack Obama korábbi elnök volt emberei irányítják.

A lap által megszerzett levelet a kongresszus magyar baráti csoportjának címezték.


Az e-mailben arról is tájékoztatják a Csoport tagjait, hogy 2017. november 27-29. között meghívták Washingtonba a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és a Magyar Helsinki Bizottság (MHB) egy-egy ügyvédjét, hogy tartsanak előadást és igény esetén személyes tájékoztatót a Kongresszusban a magyarországi külföldi támogatású civil szervezetek működését szabályozó törvényről, amely a HRF szerint az oroszországi „külföldi ügynökök” tevékenységét szabályozó törvény mintájára készült – írja az Origo.

A magyar kormány ellen készül kampányolni a milliárdos üzletember Soros György.

HírTV Egyenesen című műsorában jelentette be Csontos Csaba, a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány budapesti szóvivője, hogy

Soros György ellenkampányt indít Magyarországon az őt ért kormányzati támadások miatt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Tömegek a Gerecse Kapujánál

  Tömegek a Gerecse Kapujánál

  A szép őszi időnek is köszönhető, hogy a szabadidős programokat kedvelők szívesen keresik fel a térség új turisztikai központját, az augusztusban átadott Gerecse Kapuját és környékét.

 • Mák Kata: Hálás vagyok a sorsnak, hogy édesanya lehetek

  Mák Kata: Hálás vagyok a sorsnak, hogy édesanya lehetek

  Mák Kata nevéhez híven mindig is hitt a fortuna erejében, hiszen az élet olyan lehetőségeket sodort elé, amik által elérte az álmait. A SzerencseSzombat háziasszonya leginkább azért hálás a sorsnak, hogy hamarosan megszületik első gyermeke, akinek már most a kistestvért terveznek párjával.

 • Megint az Orbán családról hazudozik a baloldali média

  Megint az Orbán családról hazudozik a baloldali média

  Újabb nagyon aljas álhír terjedt el a magukat függetlennek hazudó baloldali fake news portálokon. A balliberális propagandagépezet most épp arról hazudott, hogy Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Flóra katonai gépen utazott haza Ciprusról.

 • Innovációban támogatják az ipari szereplőket

  Innovációban támogatják az ipari szereplőket

  – Hatalmas kihívás elé állítja az autóipari szereplőket a hónap elején Luxemburgban született EU-döntés, amelynek értelmében 2030-ig az autógyártó vállalatoknak 35 százalékkal kell csökkenteniük szén-dioxid-kibocsátási értékeit, ezért ezen a területen a jövőben az eddiginél is fontosabb lesz a kutatás-fejlesztés és az innováció – jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a szerdán megnyílt Automotive Hungary 2018 6.