EUR: 324,01 Ft
CHF: 278,45 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Belföld

Soros újabb támadást indít Magyarország ellen

Összeértek a szálak: a budapesti amerikai ügyvivőt irányító – Soros Györgyhöz köthető – demokrata körök Soros György budapesti embereit utaztatják az Egyesült Államokba, hogy a magyar kormány ellen vádaskodjanak – írja az Origo.

A lap úgy tudja, a Human Rights First nevű, magát jogvédőnek nevező szervezet november 27. és 29. között utaztatja ki a Soros György által százmilliókkal kitömött Társaság a Szabadságjogokért és a Magyar Helsinki Bizottság két ügyvédjét, hogy a „nem kormányzati szervezetekre vonatkozó törvény és az orosz törvény hasonlóságáról” tartsanak tájékoztatókat.


Az Origo kedden számolt be arról, hogy birtokába került dokumentumok bizonyítják, hogy az amerikai diplomáciát és a budapesti amerikai ügyvivőt továbbra is Barack Obama korábbi elnök volt emberei irányítják.

A lap által megszerzett levelet a kongresszus magyar baráti csoportjának címezték.


Az e-mailben arról is tájékoztatják a Csoport tagjait, hogy 2017. november 27-29. között meghívták Washingtonba a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és a Magyar Helsinki Bizottság (MHB) egy-egy ügyvédjét, hogy tartsanak előadást és igény esetén személyes tájékoztatót a Kongresszusban a magyarországi külföldi támogatású civil szervezetek működését szabályozó törvényről, amely a HRF szerint az oroszországi „külföldi ügynökök” tevékenységét szabályozó törvény mintájára készült – írja az Origo.

A magyar kormány ellen készül kampányolni a milliárdos üzletember Soros György.

HírTV Egyenesen című műsorában jelentette be Csontos Csaba, a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány budapesti szóvivője, hogy

Soros György ellenkampányt indít Magyarországon az őt ért kormányzati támadások miatt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Fidesz: Az ellenzék megint Sorost védi

  Fidesz: Az ellenzék megint Sorost védi

  A Fidesz-frakció szóvivője szerint “az ellenzék megint Soros Györgyöt védi”. Halász János az MTI-hez szerda délután eljuttatott közleményében a nemzetbiztonsági bizottság ülése kapcsán elhangzott ellenzéki nyilatkozatokra reagált.

 • Borús, esős lehet a csütörtök

  Borús, esős lehet a csütörtök

  Nagyrészt erősen felhős lesz az ég, de szerdán a délnyugati határvidéken, csütörtökön az Alföldön hosszabb időre is kisüthet a nap.

 • Soltész: Ismét emelkedik a nemzetiségek támogatása

  Soltész: Ismét emelkedik a nemzetiségek támogatása

  A jövő évi költségvetésben is nő a magyarországi nemzetiségek támogatása; az erre a célra fordított összeg a 2010-es kormányváltás óta több mint négyszeresére emelkedik – közölte a Miniszterelnökség egyházi, nemzetiségi kapcsolatokért és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.