EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Belföld

Soros újra nekiment Magyarországnak

Hiába bizonyítják fotók, dokumentumok Soros György migránsbetelepítési terveit, a milliárdos pénzügyi spekuláns a Financial Times nevű brit lapnak adott interjújában egyszerűen letagadta hajmeresztő elképzeléseit és nyíltan támadja a nemzeti konzultációt. Immár személyes kirohanást intézett Magyarország ellen.

– Soros György frontális támadást indított Magyarország ellen. Eddig azt tapasztaltuk, hogy Soros György az általa támogatott szervezeteken, az Európai Parlamenten, brüsszeli szövetségesein és alapítványain keresztül támadta a magyar kormányt és Magyarországot, de most személyesen is beszállt a küzdelembe. Soros György a nemzeti konzultációt támadva vádaskodik, fenyeget és rágalmakat fogalmaz meg – reagált a milliárdos nyilatkozatára Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Soros György Brüsszelben (fotó: MTI)

Az Origo felidézi, hogy Soros György ebben az évben legalább kétszer járt a brüsszeli vezetőknél, áprilisban maga Juncker fogadta, éppen akkor, amikor a Magyarországról szóló EP-meghallgatást tartották és a hazánkat elítélő EP-határozatot is elfogadták. Soros néhány napja is felkeresett több brüsszeli vezetőt. A pontos listát nem lehet tudni, mert erről nem tájékoztatták a közvéleményt. Ami biztos, hogy találkozott azzal a Cecilia Wikströmmel, aki a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért képviselőcsoport tagja és nem utolsósorban az Európai Parlament bevándorlásügyi felelőse.


Soros már két éve is azt szorgalmazta, hogy az EU-nak a közeljövőben legalább évi egymillió menedékkérő befogadására kell berendezkednie, a terheket igazságosan elosztva a tagállamok között. Tavaly is megerősítette, hogy kifejezetten támogatja a bevándorlást: „Európa idősödő népességére tekintettel több előnye van a migrációnak, mint amennyibe az integráció kerül.”

Soros György most azt is tagadja, hogy le akarja bontatni a kerítést, meg akarja nyitni a határokat a bevándorlók előtt, holott már a magyar kerítés felépítésekor, 2015. október 30-án azt nyilatkozta a Bloomberg Businessnek, hogy „a mi tervünknek a menekültek védelme a célja és a nemzeti határok jelentik az akadályt”.


Soros a kötelező kvóta alapelvét is már két éve megfogalmazta. 2015. július 26-án éppen a Financial Timesban írta le, hogy a kvóták végrehajtását komolyabban kellene venni, mert szerinte ez lehetne az EU-s felelősségmegosztás elvi alapja, de ha ez nem lesz egy állandó és kötelező eleme a közös uniós menekültügyi rendszernek, az egész össze fog omlani.

Soros kezdettől a migráció és a migránsok finanszírozásának megoldására is tesz javaslatokat. „A menedékkérőket az első két évben fejenként 15 ezer euróval – mintegy 4,6 millió forint –  kell támogatni” – írja, ehhez pedig a tagállamok számára hitelfelvételt javasol.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek