EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 30., szombat
Janka, Zsanett

Egyéb IV.kerület

Sosem látott támogatás érkezik Újpestre

Hatmilliárd forintos kormányzati támogatással újulhatnak meg 2020-ig Újpest, illetve az UTE sportlétesítményei.   Wintermantel Zsolt, a kerület polgármestere hangsúlyozta, célzottan Újpestre ilyen mértékű állami támogatás még nem érkezett.

Hozzátette, a döntésben óriási szerepet játszott, hogy az önkormányzat is „odatette” magát, hiszen Újpesten – amely sorozatban ötször nyerte el a legsportosabb város címet – folyamatosan épülnek újabb és újabb tornatermek, multifunkcionális sportpályák.


A Tábor utcában már elkezdődött egy multifunkcionális sportcsarnok építése

Zsigmond Barna Pál, Újpest alpolgármestere, a Fidesz újpesti választókerületének elnöke, egyben a jégkorongszakosztály elnöke kiemelte, ezek a források soha nem látott fejlesztéseket jelentenek az UTE számára. Hangsúlyozta, ez a döntés nemcsak a versenysportról szól, hanem legfőképpen azokról, akik az egészséges életmódot választják és rendszeresen végeznek különböző testmozgást.
Mint kiderült, kormányhatározatban rögzítik azokat a programelemeket, valamint a hozzájuk rendelt kormányzati forrásokat, amelyek a 2017 és 2020 közötti időszakra vonatkozó újpesti város- és sportlétesítmény-fejlesztési program megvalósításához szükségesek. A Megyeri úti területen teljesen megújul a központi irodaház, amelynek többek között a vízvezeték-hálózata, illetve a kazánháza is elavult. Szintén felújítják a boksz- és birkózócsarnokot, erre leginkább azért van szükség, mert ezeket a sportágakat 30-40 évvel ezelőtt szinte kizárólag férfiak űzték, mára azonban ez jelentősen megváltozott, így mindkét nem számára meg kell teremteni a megfelelő feltételeket.

A Megyeri úti jégcsarnok új tetőszigetelést kap, aminek köszönhetően jelentősen csökkenhetnek a fűtési költségek. Ezen a területen található a jelenlegi kazánház is, amely Őze István, az UTE klubigazgatója szerint „csúnya, és nem is illik” a környezetbe, ráadásul elavult, ezért lebontják, és kiszolgáló műhely épül a helyén.  A Szilágyi út–Tábor utca területén jég- és curlingcsarnok épül – ez az egyik legnagyobb fejlesztés. Ennek a létesítménynek a kiviteli tervei februárra készülnek el, majd március elején indul a közbeszerzési eljárás, amelyet követően elkezdődhet az építkezés. Ugyanezen a területen meghosszabbítják az atlétikai pálya futófolyosóját, itt decemberre várják a terveket, s jövőre, amint beköszönt a jó idő, indulhat a munka.


Dr. Zsigmond Barna Pál, Őze Lajos és Wintermantel Zsolt jelentette be a támogatást (Fotó: Váray Mihály/Újpest-Káposztásmegyer facebook)

A további tervezési programokról Őze István elmondta, a jövőben kibővítenék a Megyeri úti területet, ahová egy versenyuszodát is szeretnének építeni, valamint egy Nemzeti Karate Akadémia létrehozása is szerepel az elképzelésekben. Tervezik a Duna-part újpesti szakaszának megnyitását is a nagyközönség előtt, valamint egy új kajak-kenu telep létrehozását, mivel a Tímár utcai létesítmény egyszerűen megtelt. Ehhez kapcsolódóan megjegyezte, a kajak-kenu szakosztály számára Ráckevén is szeretnének felépíteni egy telepet, mivel Budapesten nem lehet „időre menni” az edzéseken, Ráckeve viszont a nyugodtabb víz miatt erre tökéletesen alkalmas.
A legtávolabbi beruházásnak a Mexikói úti lőtér fejlesztését nevezte meg Őze István, ennek a terveit jövő szeptemberre kell a kormány elé vinni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.