EUR: 322,68 Ft
CHF: 282,57 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Extra

Szellemként tért vissza Stadler József

A stadion fölött bolyong Stadler József szelleme – állítják az akasztóiak. A múlt hét végi gyertyagyújtáson többen is felismerni vélték az egykori juhászból lett milliárdost, amint épp rámutat a kihalt építményre. A helyiek állítják: Józsi bácsi így üzen, hogy halála után is harcol az igazáért.

Vasárnap este többen összegyűltek az akasztói stadion kapujánál, hogy mécsest gyújtsanak az elhunyt Stadler József emlékére. Egyikük a gyertyák fényénél látni vélte a juhászból lett milliárdos szellemét. De hiszen ez a Jóska szelleme – fakadt ki hangosan Kati néni, Józsi bácsi szomszédja.


– Rögtön felkapta a fejét a többi asszony is. Megdöbbenve bizonygatták: valóban a Jóska az, akinek a szellemét látják – mondta a Lokálnak Gyuris György, az elhunyt vállalkozó legjobb barátja. – Hitetlenkedtem, amikor az asszonyok elújságolták, mit tapasztaltak. Sokan máris készpénznek veszik Akasztón, hogy Jóska szelleme tért vissza, és azt beszélik, a kerítés fölött rá is mutatott a kihalt stadionra. Ez egyértelmű üzenet az akasztóiak számára, hogy halála után is harcol az igazáért.

Mint a Lokál megírta, Stadler a halála előtt sokat dolgozott azért, hogy az akasztói stadion a Stadler Alapítvány tulajdonába kerüljön. Hónapok óta maga árulta önéletrajzi könyvét, annak bevételét is a stadion vételárába tolta. Solton, a kocsmában, könyvárusítás közben érte agyvérzés, majd két héttel később meghalt. Kerestük Józsi bácsi két fiát és lányát, vajon hallották-e a megdöbbentő állításokat, de mindhármójuk telefonja ki volt kapcsolva.


– Ez az üzenet megerősített minket abban, hogy ne hagyjuk elveszni a stadiont. Az a falué, sokan dolgoztak az építésén. Jóska az elmúlt hat év során előlegként a százmilliós vételár majd’ felét utalta át a jelenlegi tulajdonosnak. A barátaival most összefogunk, nem hagyjuk, hogy szerencsevadászok rátegyék a kezüket – folytatta Gyuris György. – De így gondolják Jóska gyerekei is, felhatalmaztak, hogy ezt képviseljem a hivatalok előtt is.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek