EUR: 323,73 Ft
CHF: 280,49 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Aktuális

Szabadon hagyták a pedofil gyerekszöktetőt

Júniustól novemberig egyetlen hatóság sem gondolta, hogy rács mögé kéne dugni azt a pedofil tanárt, aki így november 7-én kis híján külföldre szöktette 11 éves tanítványát. Bár Sz. Zoltán ellen nyár óta nyomoznak, az informatikatanár szeptembertől újra taníthatott a békési szakképzőiskolában. A tanintézmény fenntartója belső vizsgálatot indított.

Lapunk az elsők közt számolt be róla, hogy a 32 éves békési informatikatanár, Sz. Zoltán megpróbálta Londonba szöktetni 11 éves fiú tanítványát, ám a ferihegyi repülőtéren lebuktak az útlevél-ellenőrzésen, holott a Kékfény szerint a férfi 300 ezer forintért rendelt Egyiptomból hamis úti okmányokat. Az informatikatanár, aki a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskolájában tartott robotikaszakkörön környékezte meg 11 éves áldozatát, hosszan készült rá, hogy megszöktesse a kisfiút, akit akkor már hónapok óta abuzált.


– A Békési Rendőrkapitányság június óta nyomoz az ügyben, ugyanakkor az elsődleges információk alapján nem álltak fenn az előzetes letartóztatás elrendelésének törvényes körülményei – tájékoztatta lapunkat dr. B. Nagy Barbara, a megyei főügyészség szóvivője. Ennek ellentmond, hogy a gyermek szülei éppen azért tettek feljelentést Sz. Zoltán ellen már nyáron, mert fiuk telefonjában a férfitól származó szexuális tartalmú üzeneteket találtak.

Rejtély, hogy ezek után a nyomozó hatóság miért nem kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását. Így fordulhatott elő, hogy a férfi, miközben nyomoztak ellene, csaknem megszöktette az országból a 11 éves gyermeket. Döbbenetes, de a kisfiú ragaszkodott a férfihoz: édesanyja a Kékfénynek elmondta, hogy Sz. Zoltán teljesen ellenük fordította gyermeküket. A bűnügyi magazinnak megszólalt Sz. Zoltán anyja is, aki szerint a gyermek korábban többször az ő lakásukban aludt.


Sz. Zoltán édesanyja elmondta: a kisfiú többször náluk is aludt Fotó: Kékfény

– A nyomozó hatóság szeptember 14-én levélben tájékoztatta a békési szakképző iskolát, hogy Sz. Zoltánt gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben, de a férfi azt hazudta igazgatójának, hogy rosszindulatú rágalom áldozata és tisztázni fogja magát. Az igazgató ekkor nem jelezte feletteseinek, hogy miről értesült, ezért az ő felelősségének megállapítására a rektori hivatal belső vizsgálatot indított – tájékoztatta a Lokált az intézményt fenntartó Gál Ferenc Főiskola Rektori Hivatala. Sz. Zoltán munkaviszonyát csak akkor szüntette meg az iskola igazgatója, amikor a rendőrség értesítette őket a tanár előzetes letartóztatásáról. Vagyis Sz. Zoltán szeptember–november között úgy taníthatott, hogy közben kiskorú veszélyeztetésével gyanúsították. A Gál Ferenc Főiskola azt is vizsgálja, hogy a tanár nem közeledett-e azokhoz a diákokhoz is, akiket a munkahelyén oktatott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bankot robbantottak a patkányok

  Bankot robbantottak a patkányok

  Kártékony rágcsálók rohamoztak meg egy indiai bankautomatát azzal a céllal, hogy a benne található papírpénzből szó szerint luxusfészket építsenek maguknak.

 • Rekordáron kelt el Sisi napernyője

  Rekordáron kelt el Sisi napernyője

  Rekordáron keltek el a Habsburg-házhoz köthető emléktárgyak a 3 nappal ezelőtti Dorotheum aukciósház bécsi árverésén. Sisi magyar koronával díszített napernyőjét 18 750 euróért, nagyjából (6,5 millió forintért) a becsült ár mintegy háromszorosáért vitte haza egy szerencsés licitáló.

 • 145 millióba kerül egy migráns a németeknek

  145 millióba kerül egy migráns a németeknek

  Egyetlen menekült 450 ezer eurójába, vagyis mintegy 145 millió forintjába kerül Németországnak – számolták ki német gazdasági szakemberek, akik egyre inkább azt hangoztatják: a “wilkommenspolitik” nem hasznára válik, hanem egyre nagyobb kárt okoz a német gazdaságban.

 • Ennyien még sosem jöttek

  Ennyien még sosem jöttek

  „Az eddigi legjobb sörfesztivált zártuk” – értékelte a hétvégét Szutter Levente, a szervező Tatabánya Pont vezetője.