EUR: 324,13 Ft
CHF: 278,61 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Belföld

Szabó Magda emléke előtt tiszteleg az M5 csatorna vasárnap este

A debreceni Csokonai Színház előadását vasárnap este 20.10-től láthatják a közmédia nézői az M5 csatorna műsorán.

Szabó Magda: Az ajtó című regényéből Adorján Beáta készített színpadi változatot. A debreceni Csokonai Színház előadásában a különös házvezetőnő, Emerenc alakja révén egy fogadott anya történetét ismerjük meg. A budai villában lakó írónő és Emerenc lépésről lépésre kibontakozó barátságának hátterében valódi rejtélyként jelenik meg az ajtó, amely nem csak a házvezetőnő lakását választja el a kívülállóktól, de számtalan dolgot elzár és eltakar: zajt, hangot, tárgyakat, titkot, fájdalmat. Az előadást Naszlady Éva rendezésében láthatták a debreceni nézők Kubik Anna főszereplésével.


A különleges előadást a közmédia jóvoltából rögzítették, így az írónő halálának 10. évfordulóján, október 19-én vasárnap este 20.10-től az egész országban HD minőségben élhetik át nézőink a színház adta egyszeri és megismételhetetlen előadás különleges pillanatait.

Szabó Magda: Az ajtó, 20.10-től az M5 csatorna műsorán

Kapcsolódó Cikkek

 • Fidesz: Az ellenzék megint Sorost védi

  Fidesz: Az ellenzék megint Sorost védi

  A Fidesz-frakció szóvivője szerint “az ellenzék megint Soros Györgyöt védi”. Halász János az MTI-hez szerda délután eljuttatott közleményében a nemzetbiztonsági bizottság ülése kapcsán elhangzott ellenzéki nyilatkozatokra reagált.

 • Borús, esős lehet a csütörtök

  Borús, esős lehet a csütörtök

  Nagyrészt erősen felhős lesz az ég, de szerdán a délnyugati határvidéken, csütörtökön az Alföldön hosszabb időre is kisüthet a nap.

 • Soltész: Ismét emelkedik a nemzetiségek támogatása

  Soltész: Ismét emelkedik a nemzetiségek támogatása

  A jövő évi költségvetésben is nő a magyarországi nemzetiségek támogatása; az erre a célra fordított összeg a 2010-es kormányváltás óta több mint négyszeresére emelkedik – közölte a Miniszterelnökség egyházi, nemzetiségi kapcsolatokért és az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.