2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Extra

Szandi: Gyerekként szégyelltem a szegénységet

Kedden indult a TV2-n Liptai Claudia új műsora, az Appra magyar! Minden héten öt sztárral – ezúttal Soma Mamagésával, Kasza Tibivel, Fresh Andival, Schobert Norbival és Szandival – beszélnek át mindenkit foglalkoztató kérdéseket. A nézők a TV2 Live applikációjának segítségével kapcsolódhatnak be az élő műsorba.

A mostani show egyik érdekes kérdése az volt, hogy vajon boldogabbak-e a gazdagok. Szandi elárultal, hogy gyerekkorában náluk előfordult, hogy fagyira sem volt pénzük. Az énekesnő az adás után a Lokálnak is mesélt erről.
– Amikor hat-hét éves voltam, nem voltunk túl jó anyagi helyzetben. Emlékszem egy esetre: fagyizni hívtak az osztálytársaim, de amikor pénzt kértem rá édesanyámtól, ő széttárta a karját és azt mondta, sajnos most ezt nem engedhetjük meg magunknak. Nem mertük elmondani, hogy anyagi problémák miatt nem mehetek. Inkább azt lódítottam, hogy nem érek rá, családi programunk van. A mai napig pontosan emlékszem, hogy milyen feszítő érzés volt ez belülről, nem tudom elfelejteni. Utólag persze azt gondolom, hogy egyáltalán nem kellett volna titkolni, hisz miért lenne baj, ha valaki szegény. De akkor ezt nagyon szégyelltük – mondta Szandi, akinek az édesapja raktárvezető, édesanyja pedig bérszámfejtő volt.
– Anyukám akkor határozta el, hogy ez így nem mehet tovább. Négy-öt mellékállást is elvállalt, hogy jobban éljünk. Tudni kell róla, hogy koraszülöttként jött világra, ezért neki már a legelső pillanattól meg kellett küzdenie a túlélésért. Nehéz volt a gyerekkora. Kezdetben bérszámfejtő volt, és még most is folyamatosan képezi magát. Bár már nyugdíjas, de könyvelőként ma is aktív. Szegény édesapámnak, isten nyugosztalja, nem volt lehetősége arra, hogy a raktárból továbblépjen, de ő is mindent megtett a családunkért. Persze miután 13 évesen elindult az énekesi karrierem, már én is segítettem, ahogy tudtam – tette hozzá Szandi, aki szeretné, ha férjével, Bogdán Csabával közös gyermekeik tudnák, hogy milyen szerencsések. Blanka 17 éves, középső gyermekük, Domi 15, míg a legkisebb, Csabika már 11 éves.
– A mi gyerekeink sem kaphatnak meg mindent. Minden hónapban kapnak zsebpénzt, de cserébe részt kell vállalniuk a teendőkből. Rengeteget beszélgetünk ezekről a dolgokról, mert számunkra nagyon fontos, hogy a gyerekeink igazi értéket kapjanak és meg tudják becsülni azt, amink van.


Kapcsolódó Cikkek

 • Börtönbe megy a született feleség

  Börtönbe megy a született feleség

  A bostoni bíróság úgy döntött, hogy tizennégy napra börtönbe kell vonulnia Felicity Huffman amerikai színésznőnek azért, mert köze volt egy egyetemi kenőpénzes botrányhoz.

 • Ez durva! Azt állítja, hogy András herceggel is le kellett feküdnie

  Ez durva! Azt állítja, hogy András herceggel is le kellett feküdnie

  A kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaélésekkel vádolt Jeffrey Epstein egyik vádlója azt állítja, hogy András yorki herceggel, II. Erzsébet brit uralkodó második fiával is le kellett feküdnie, amikor 17 éves volt – jelentette szombat reggel az NBC amerikai hírcsatorna exkluzív interjújára hivatkozva a Sky News brit hírcsatorna.

 • Európai díjra jelölték a magyar Harmed zenekart

  Európai díjra jelölték a magyar Harmed zenekart

  Tizenhárom év után ismét magyar zenekart jelöltek az európai könnyűzenei tehetségek díjára. A Harmed, amely a hazai hardcore/metál színtér szereplője, a rangos Music Moves Europe Talent Awards (MMETA) idei várományosai közé került.

 • Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  A ’90-es évek elejétől indult az a kezdeményezés, hogy minden évben rendeznek egy eseményt, amely a szeretetről, az elfogadásról a jótékonyságról szól. Idén szeptember 26-án szórakoztató rendezvénnyel készülnek a Papp László Budapest Sportarénába, amely felső tagozatos illetve középiskolás korú fiatalokat szólít meg a társadalmi integráció nevében.