2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Debrecen

Szárnyaló légi közlekedés

Egyre közkedveltebb a Debrecen Airport, amelynek szolgáltatásait októberben az előző évhez viszonyítva 44 százalékkal többen vették igénybe.

Nagy volt a pezsgés Magyarország második legforgalmasabb repülőterén, hiszen mintegy 27 ezer 110 utast regisztráltak. Az év eleje óta rögzített adatok 10 százalékos növekedést mutatnak, januártól novemberig 273 ezer 690 utas fordult meg a légikikötőben, szemben a tavalyi 247 ezer 750-nel. A Debrecen Airport az első tízhavi utasforgalmát a javuló kihasználtságot mutató menetrend szerinti járatok mellett a különösen élénk nyári charterforgalomnak köszönheti, március végétől kezdve pedig már összesen hét európai és izraeli régióval van közvetlen, menetrend szerinti összeköttetése Debrecennek. További növekedésre lehet számítani, így a külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma is várhatóan nőni fog.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.