2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Debrecen

Szárnyaló légi közlekedés

Egyre közkedveltebb a Debrecen Airport, amelynek szolgáltatásait októberben az előző évhez viszonyítva 44 százalékkal többen vették igénybe.

Nagy volt a pezsgés Magyarország második legforgalmasabb repülőterén, hiszen mintegy 27 ezer 110 utast regisztráltak. Az év eleje óta rögzített adatok 10 százalékos növekedést mutatnak, januártól novemberig 273 ezer 690 utas fordult meg a légikikötőben, szemben a tavalyi 247 ezer 750-nel. A Debrecen Airport az első tízhavi utasforgalmát a javuló kihasználtságot mutató menetrend szerinti járatok mellett a különösen élénk nyári charterforgalomnak köszönheti, március végétől kezdve pedig már összesen hét európai és izraeli régióval van közvetlen, menetrend szerinti összeköttetése Debrecennek. További növekedésre lehet számítani, így a külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma is várhatóan nőni fog.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Szavakban már fellép az illegális migráció ellen az EU, de a valóságban inkább csak átcímkézi és legalizálja – erről beszélt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

 • Szinte egész Újpest sportolt!

  Szinte egész Újpest sportolt!

  ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.