2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Debrecen

Szárnyaló légi közlekedés

Egyre közkedveltebb a Debrecen Airport, amelynek szolgáltatásait októberben az előző évhez viszonyítva 44 százalékkal többen vették igénybe.

Nagy volt a pezsgés Magyarország második legforgalmasabb repülőterén, hiszen mintegy 27 ezer 110 utast regisztráltak. Az év eleje óta rögzített adatok 10 százalékos növekedést mutatnak, januártól novemberig 273 ezer 690 utas fordult meg a légikikötőben, szemben a tavalyi 247 ezer 750-nel. A Debrecen Airport az első tízhavi utasforgalmát a javuló kihasználtságot mutató menetrend szerinti járatok mellett a különösen élénk nyári charterforgalomnak köszönheti, március végétől kezdve pedig már összesen hét európai és izraeli régióval van közvetlen, menetrend szerinti összeköttetése Debrecennek. További növekedésre lehet számítani, így a külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma is várhatóan nőni fog.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.