2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Dunaújváros

Szavalóverseny a Dunaferrben

Ismét városi szavalóversenyt szervezett a Dunaferr iskola. Az eseményen tizenkilencedik alkalommal mutathatták meg tudásukat az általános és középiskolások. 

Szakértő zsűri értékelte az iskolás szavalók produkcióit a városi versmondóversenyen: Őze Áron, a Bartók Kamaraszínház igazgatója, Smuk Imre, az intézmény korábbi művészeti vezetője, Kövesi Edit, a Dunaferr iskola pedagógusa, és Katona Zsuzsa, a József Attila Könyvtár volt vezetője hallgatta a költeményeket.


A díjazottak értékes nyereményeket kaptak a könyvtár és a színház jóvoltából (fotó: Dunaújvárosi Szakképzési Centrum)

A grémium az általános iskolások „küzdelmeiben” Horváth Lilit találták a legjobbnak, a második helyet Nagy Ádám, a harmadikat Gréta Tímea szerezte meg. A középiskolások között a széchenyis Tilinger Donát bizonyult a legjobbnak, aki mellé Rácz Annamária és Rostási Ádám állhatott fel a képzeletbeli dobogóra.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.