EUR: 319,38 Ft
CHF: 282,05 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Szolnok

Százak szavaltak a magyar nyelv napján

Szolnok kulturális partnervárosa, Balatonfüred évek óta kiemelt figyelmet fordít a magyar nyelv napjára, amely idén az Arany János-emlékévhez kapcsolódik. Balatonfüred felhívásához csatlakozva 2017. november 13-án 11 órakor a szolnoki diákok a füredi diákokkal egy időben szavalták el Arany János A vígasztaló című versének két strófáját.

A Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény szervezésében Szolnokon három helyen, Szandaszőlősön, a Kossuth téren és a Hild Viktor Könyvtár előtti téren tartottak közös versmondást. Az esemény három helyszínén – az előzetes regisztráció alapján – csaknem 500 szolnoki diák vesz részt a közös szavaláson.


A magyar nyelv napja alkalmából Balatonfüred Város Önkormányzata és az Előretolt Helyőrség Íróakadémia 11–12. évfolyamos diákoknak meghirdette a II. Kisfaludy Sándor versmondó versenyt az Arany János-évhez kapcsolódóan. A versenyre meghívást kaptak a határon túli magyar tannyelvű középiskolák és Balatonfüred kulturális partnervárosai: Győr, Vác, Kecskemét, Komárom, Szolnok, Debrecen, Gyula. A november 11-én Balatonfüreden rendezett versenyen Szolnokot Papp Csenge és Csiga Noémi képviselte.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.