2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Egyéb Szolnok

Százak szavaltak a magyar nyelv napján

Szolnok kulturális partnervárosa, Balatonfüred évek óta kiemelt figyelmet fordít a magyar nyelv napjára, amely idén az Arany János-emlékévhez kapcsolódik. Balatonfüred felhívásához csatlakozva 2017. november 13-án 11 órakor a szolnoki diákok a füredi diákokkal egy időben szavalták el Arany János A vígasztaló című versének két strófáját.

A Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény szervezésében Szolnokon három helyen, Szandaszőlősön, a Kossuth téren és a Hild Viktor Könyvtár előtti téren tartottak közös versmondást. Az esemény három helyszínén – az előzetes regisztráció alapján – csaknem 500 szolnoki diák vesz részt a közös szavaláson.


A magyar nyelv napja alkalmából Balatonfüred Város Önkormányzata és az Előretolt Helyőrség Íróakadémia 11–12. évfolyamos diákoknak meghirdette a II. Kisfaludy Sándor versmondó versenyt az Arany János-évhez kapcsolódóan. A versenyre meghívást kaptak a határon túli magyar tannyelvű középiskolák és Balatonfüred kulturális partnervárosai: Győr, Vác, Kecskemét, Komárom, Szolnok, Debrecen, Gyula. A november 11-én Balatonfüreden rendezett versenyen Szolnokot Papp Csenge és Csiga Noémi képviselte.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.