2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Szolnok

Százak szavaltak a magyar nyelv napján

Szolnok kulturális partnervárosa, Balatonfüred évek óta kiemelt figyelmet fordít a magyar nyelv napjára, amely idén az Arany János-emlékévhez kapcsolódik. Balatonfüred felhívásához csatlakozva 2017. november 13-án 11 órakor a szolnoki diákok a füredi diákokkal egy időben szavalták el Arany János A vígasztaló című versének két strófáját.

A Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény szervezésében Szolnokon három helyen, Szandaszőlősön, a Kossuth téren és a Hild Viktor Könyvtár előtti téren tartottak közös versmondást. Az esemény három helyszínén – az előzetes regisztráció alapján – csaknem 500 szolnoki diák vesz részt a közös szavaláson.


A magyar nyelv napja alkalmából Balatonfüred Város Önkormányzata és az Előretolt Helyőrség Íróakadémia 11–12. évfolyamos diákoknak meghirdette a II. Kisfaludy Sándor versmondó versenyt az Arany János-évhez kapcsolódóan. A versenyre meghívást kaptak a határon túli magyar tannyelvű középiskolák és Balatonfüred kulturális partnervárosai: Győr, Vác, Kecskemét, Komárom, Szolnok, Debrecen, Gyula. A november 11-én Balatonfüreden rendezett versenyen Szolnokot Papp Csenge és Csiga Noémi képviselte.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.