2020. június 03., szerda
Klotild, Cecília

Belföld

Százmilliókat kapnak Stadler gyerekei

Hiába temették el Stadler Józsefet, még nem ért véget az akasztói juhász meséje, aki halála után is gondoskodik a gyermekeiről.

Minden tekintetben különös temetése volt a 66 éves korában elhunyt Stadler Józsefnek. Szombaton az akasztói temetőben Stadler koporsója előtt az első sorban ült a lánya, Marietta és a fia, Zoltán a barátnőjével. A másik széksor szélén pedig harmadik gyermeke, Milán mellett foglalt helyet Józsi bácsi egykori felesége, aki olyan régóta nem járt Akasztón, hogy a helyiek alig ismerték fel. A tömeg szélén pedig magányosan álldogált Stadler húszéves kecskeméti szerelme, aki a szertartás végéig küszködött a sírással.


Amikor a sírtól pár lépésre 66 galambot szabadon engedtek, hogy azok vigyék fel Józsi bácsi lelkét a mennyországba, a lány zokogásban tört ki.
– Józsiék esküvőjén én lettem volna a násznagy – mondta a Lokálnak a vállalkozó legjobb barátja, György. – Rajtam kívül senkinek nem árulta el a szerelme nevét, így védte őt a nyilvánosságtól. Még a gyerekeinek sem mutatta be, azt mondta, majd az esküvő előtt meglesz az is. Emlékszem, amikor tavaly a lány ismeretlenül felhívta őt, Józsikám rögtön beleszeretett a hangjába. Olyan lázasan készült az első randevúra, mint egy kamasz. Sportos ruhát vett föl, hogy fiatalabbnak tűnjön. Mindig büszke volt rá, dicsekedett, hogy milyen szép, fiatal barátnője van. Azután akarta feleségül venni, hogy visszaszerezte a stadiont, amelyben egy minden igényt kielégítő lakás is volt. Úgy tervezték, az lesz az otthonuk. Kár, hogy nem érhették meg…

A faluházban rendezett toron a legnépszerűbb étel Józsi bácsi kedvence, a birkapörkölt volt. De fogyott a Stadler-pálinka is, amelyből négyfélét kínáltak. Kiderült, hogy hamarosan Józsi bácsi mosolygós fotójával felcímkézett üvegben vodkát is árusítanak majd. Az üzletet fia, Zoltán viszi tovább.


Pálinkázás közben szóba került, hogy Stadler a halála után is gondoskodik
gyerekei sorsáról. Mielőtt először börtönbe vonult, a földjeit átíratta az akkori felesége és három gyermeke nevére. Abban a hitben tette, hogy szabadulása után abból a vagyonból kezd majd új életet. Nem így történt. Felesége elvált tőle, és bár a birtok kétmilliárd forintnál is többet ért, rögtön eladták 100 millió forint körüli összegért, amit négyfelé osztottak. Józsi bácsi sírva bocsátott meg gyermekeinek, amikor a börtönben meglátogatták. Szabadulása után Stadler talpra állt, újra hatalmas földeket vásárolt, amelyek után haszonélvezeti jog illette meg. Csakhogy az új tulajdonosok kirekesztették őt, ami miatt több száz millió forint kár érte. Ezt a pénzt perelte a vállalkozó, amit most a lánya és két fia kap meg.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Fidesz: A klímavédelem céljai változatlanok

  Fidesz: A klímavédelem céljai változatlanok

  A kormánypártok az Országgyűlésben elfogadott határozat alapján megerősítették, hogy a klímavédelmi célok változatlanok a gazdaság és a munkahelyek védelme mellett – tartalmazza a Fidesz-frakció helyettes vezetőjének szerdai, az MTI-hez eljuttatott sajtónyilatkozata.

 • 5 érv a kerékpáros közlekedés mellett

  5 érv a kerékpáros közlekedés mellett

  A járványhelyzet alatt több helyen hoztak olyan intézkedéseket, amelyekkel a biciklis közlekedést könnyítik meg és ösztönzik. Ezek egy része még most is érvényben van, ezért kézenfekvő a biciklit választani a környezetszennyező autó helyett vagy a zsúfoltabb tömegközlekedés helyett.

 • Lecsapott a vihar a Dunántúlra! Videó!

  Lecsapott a vihar a Dunántúlra! Videó!

  Jégesővel érkezett a vihar Magyarország  déli részére. Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján hívják fel a figyelmet arra, hogy riasztást adtak ki a vihar miatt.

 • A nagycsaládosok a Liget projekt befejezését kérik a fővárostól

  A nagycsaládosok a Liget projekt befejezését kérik a fővárostól

  A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) arra kéri a főváros vezetését, hogy ne akadályozza a Liget Budapest Projekt befejezéséhez szükséges múzeumok és a színház megépítését – tartalmazza az egyesület elnökségének közleménye, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.