EUR: 321,34 Ft
CHF: 284,50 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Szekszárd

Százmilliós turisztikai fejlesztés

Október 30-án Ács Rezső, városunk polgármestere és Fehér János, a Magyar Államkincstár Tolna megyei igazgatója támogatási szerződést írtak alá, amelynek értelmében elkezdődhet a Sió turisztikai fejlesztése elnevezésű projekt.

A hamarosan induló projekt iratait a sajtó képviselői előtt írták alá a vezetők. A polgármester a beruházás fontosságát hangsúlyozta. A beruházás mintegy 100 millió forintos kerettel rendelkezik, és várhatóan 2018 októberéig fejezik be.


– A megyei önkormányzat kiemelt programja a Sió turisztikai útvonalként történő felhasználása, amely a vízi és kerékpáros turizmus szerves része lesz. A város önkormányzata pedig ehhez csatlakozik, ezáltal a legnagyobb kikötő és szolgáltatóbázis Szekszárd város közigazgatási területén fog megépülni. A megye vízi turisztikai útvonalát kívánjuk kialakítani a Sión, amelynek legnagyobb bázisa a kajak-kenu sportág vízi bázisa is lesz egyben. Tulajdonképpen a megállapodás értelmében a három szereplő – a megyei önkormányzat, a kajak-kenu egyesület, illetve Szekszárd város önkormányzata – egy olyan turisztikai attrakciót hoz létre, amely igyekszik kihasználni a Sió által nyújtott lehetőségeket – részletezte Ács Rezső.

Fehér János és Ács Rezső aláírja a támogatási szerződést. Fotó: Nagy Nándor

Ezzel a projekttel a város turisztikai forgalmát szeretnék növelni.


– Nekünk ez azért is fontos, mert így új turistákat szeretnénk bevonni a város életébe, a város vérkeringésébe. Ennek a támogatásnak köszönhetően mintegy százmillió forintos forrást tudunk ennek a beruházásnak a megvalósítására fordítani. Szekszárd város önkormányzatának feladata a kapcsolódó infrastruktúra – kerékpáros-pihenők, parkolók, utak, kerékpárutak – kialakítása lesz. Bízom benne, hogy ezt a projektet közösen mielőbb meg tudjuk valósítani, és akkor be fog kerülni a megyei attrakciók közé Szekszárd város mint turisztikai pont, mint turisztikai megálló. Ezáltal a jövőbeni fejlesztésekhez jó alapul, jó bázisul fog szolgálni – zárta mondandóját városunk polgármestere.            

Címkék

Kapcsolódó Cikkek