EUR: 320,50 Ft
CHF: 283,38 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Szeged

Szegedi éremeső a fővárosi világbajnokságon

Magyarország adhatott otthont a WAKO kick-box világbajnokságnak, a sportág történetében mérföldkőnek számító torna pedig igen emlékezetesen sikerült a Combat „D” SC harcosainak is.

Nagy Rita és Zsarkó Péter Dániel olyat produkált, amit nem sok versenyző mondhat el magáról

A sportág történetének első olyan világbajnokságát rendezték Budapesten, amelyen az összes szabályrendszerben összecsaptak a világ legjobbjai. Hatvan ország mintegy 1300 versenyzője volt ott a tornán, ahol a magyar válogatott remekül szerepelt, hiszen az éremtáblázaton csupán Oroszország előzte meg a mieinket a nemzetek listáján. A 44 szerzett éremből a szegediek is alaposan kivették a részüket, hiszen a Combat „D” SC versenyzői közül Zsarkó Dániel Péter a 74 kg-osok csoportjában, light-contactban bronzérmet, míg kick-light szabályrendszerben ezüstérmet szerzett. Remekül sikerült Nagy Rita debütálása a felnőttek között: a nők 60 kg-os csoportjában, kick-light szabályrendszerben csak a döntőben maradt alul, így ezüstéremmel térhetett haza Budapestről a fiatal sportoló.


– Ritust kicsit alá is becsültük, nekem már az elődöntő is nagy eredménynek számított volna a rendkívül erős mezőny miatt. Nem szokott ilyen jól sikerülni az első év a felnőttek között, minden elképzelést felülmúlt az eredményünk – mondta Tóth Gábor, a Combat „D” SC és Nagy Rita edzője. A szegedi klubnál a rutinos, korábbi többszörös Európa- és világbajnoki érmes versenyzőtől, Zsarkó Péter Dánieltől ugyan érmet vártak, ám ennek elérése nem ígért könnyű utat Stricz Richárd tanítványa számára, hiszen azzal, hogy két szabályrendszerben indult, napi több meccset is vívnia kellett, ám jól vette a megterhelő akadályokat.

– Becsületére legyen mondva, nagyon harciasan, több technikai KO-val végigcsinálta ezt a világbajnokságot. Két versenyzőnk három érmet szerzett, ezt nem sok klub mondhatja el magáról. Van persze, aki négy kupát is hazavitt, de nem ez a jellemző – összegzett Tóth Gábor. Egy hazai rendezésű sportesemény mindig sokat jelent az adott nemzet sportolóinak: a magyar közönségről a Combat „D” SC edzője kifejtette, hatalmas lökést adtak a magyar szurkolók. – Nagyon sokszor billentett át a holtponton a szurkolás nemcsak bennünket, hanem más klubok versenyzőit is. Hozzá kell tennem, hogy teljesen pártatlan volt a bíráskodás, sőt, néha úgy érezhettük, hogy ellenünk ítélnek, de ez abszolút belefért – mondta a Lokál Extra Szegednek a szegedi klub mestere.


Tóth Gábor kérdésünkre kitért rá, várhatóan nem vonz be új érdeklődőket a világbajnoki siker, ám mindenképpen meggyőző a kick-boxszal ismerkedők számára, hogy a szegedi klub újabb világbajnoki érmest tud felmutatni. A létszámmal egyébként sincs gond a Combat „D” SC-nél, három, magas létszámú csoporttal dolgoznak, és bár a szezon során a létszám ingadozott, de mindig volt egy stabil mag, akire számítani lehetett az év során. 2017 ezzel tulajdonképpen lezárult a szegedi versenyzők számára, a hátralévő időszakban két területi verseny mellett egy esztergomi évzáró Mikulás-kupa szerepel a naptárban, de utóbbi verseny már nem a tétről, sokkal inkább egy jókedvű zárásról szól.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek