2017. december 13., szerda
Luca, Otília

Extra

Székhelyi József titkolja rákbetegségét kislánya előtt

Székhelyi József néhány nappal ezelőtt tudta meg, hogy tüdőrákos. A színész azért állt a nyilvánosság elé betegségével, mert, mint mondja, erőt szeretne adni sorstársainak. „Küzdeni kell” – üzeni. Székhelyi egyelőre nem beszélt a kislányával a súlyos betegségről, Sára csupán annyit tud, hogy édesapja gyengélkedik.

Fotó: dfp

Székhelyi József cseppet sem szeretné sajnáltatni magát, betegségének hírét azért osztotta meg a nyilvánossággal, mert azoknak szeretne erőt adni, akik hasonló cipőben járnak, és tudják, még rengeteg dolguk van ezen a világon.


– Nem akarok „rákcelebbé” válni, először is ezt szeretném leszögezni. Engem ne sajnáljanak, csak azt szeretném, hogy mindenki, aki hasonló diagnózissal szembesül, nézzen magába, és döntsön az élet mellett. Ez a betegség most egy nagy kihívás, az életem tele van feladatokkal, magánéleti és szakmai természetűekkel egyaránt – mondta a Lokálnak Székhelyi József, hangjában pedig egy csepp aggodalom sem érződött. – Szerdán a Szép jó estét, Mr. Green! című darab után a zsúfolt nézőtéren tapsolt és bravózott a közönség. Nekem ez olyan, mint egy nagyon hatékony kezelés. Ha pedig a kislányomra és a többi négy gyerekemre nézek, akkor erőt kapok, és úrrá leszek ezen a sz.ron! – tette hozzá a színész. A diagnózis azonban még annyira friss, hogy egyelőre nem tudni, milyen kezeléseket fog kapni Székhelyi, egyet azonban biztosan tud, bármilyen nehézséggel is kell szembenéznie, belevág. – Majd eldől, hogy milyen terápia vár rám, alávetem magam, és legyőzöm ezt a nyavalyát. Inkább erőt szeretnék adni a sorstársaimnak, hogy nem feladni, hanem küzdeni kell, mert az élet az első! – hangsúlyozta ismét a színész.

Székhelyi Józsefnek öt évvel ezelőtt született egy kislánya, Sára Anna, aki azóta a színész egyik féltett kincse. – Személyében olyan életelixírt kaptam a sorstól, amit sokszor magam is alig hiszek el. Felneveltem már négy gyermeket, sőt a nagypapaszerep sem áll távol tőlem, hiszen négy unokám is van. De valahogy ez az érzés, amit Sára iránt érzek, megtanított arra, hogy apaként is maximálisan helyt kell állnom, és meg is teszek mindent, hogy minél többet legyek mellettük – mesélte néhány hónapja a Blikknek Székhelyi, aki a Madách Színház Vuk című meseklasszikusában Karakot alakítja. A darabot Sára is látta, és vigasztalhatatlan volt, amikor édesapja rókaként meghalt a színpadon. – Amikor az apukája Karakként meghalt, hiába mondtuk neki előre, hogy ez csak egy szerep, óvodásként ezt még nem tudta összerakni a kis fejé­ben. Az előadás végén zokogva, az anyukája karjaiban hagyta el a színházat – emlékezett vissza a színész, aki a Lokálnak elmondta, betegségéről egyelőre nem beszélt a kislányának. Sára csak annyit tud, hogy édesapja olykor gyengélkedik.


– Még nem beszélgettünk erről a kislányommal. Sára mindennap levelet ír nekem, hogy „Apa, apa! Gyógyulj meg!”, és szépeket rajzol, hogy erőt gyűjtsek, és ne legyek beteg. Egyelőre ennyit tud az én öt és fél éves kislányom, nem is kell többet tudnia. Most még.

 

Székhelyi József (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • Imádják a szerelmes tiniket a filmkritikusok

  Imádják a szerelmes tiniket a filmkritikusok

  Idén két huszonéves is hazaviheti élete első Oscar-díját a világ filmkritikusai szerint. A kétszeres Oscar-jelölt Saoirse Ronan és az újonc Timothée Chalamet számtalan díjat nyertek már az idei díjátadó szezonban, legutóbb a Chicago-i Filmkritikusok díját.

 • Mindenki odáig van az új Star Wars-filmtől

  Mindenki odáig van az új Star Wars-filmtől

  Szerdán mutatták be a magyar mozik a Star Wars-saga legújabb, immár VIII. részét. Az utolsó Jedik máris minden rekordot megdöntött, a hazai forgalmazók szerint az űreposz korábbi filmjei közül egyikre sem kel el ennyi jegy már elővételben.

 • A Dal 2018: Talán az eddigi legerősebb mezőny

  A Dal 2018: Talán az eddigi legerősebb mezőny

  Talán az eddigi legerősebb mezőny jött össze a jövő évi versenyre A Dal történetében. Erről két zsűritag, Frenreisz Károly és Mező Misi beszélt az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.