2020. május 28., csütörtök
Emil, Csanád

Egyéb Szombathely

Szent Márton ünnepe

A hagyomány szerint a mai Szent Márton templom helyén állt a savariai szent szülőháza. Egész évben érkeznek ide zarándokok, és ilyenkor, Szent Márton ünnepén ez a hely a lampionos felvonulás végállomása is.

Két évvel ezelőtt kívül-belül megújult a templom épülete, idén pedig az előtte lévő tér ölt új ruhát. Hivatalos átadóik azonban számos programot is szerveztek, szerveznek a városban: a tízéves Szent Márton Látogatóközpontban például Szent Márton a textil világában címmel nyílt kiállítás.

Fotó: CSG

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.