EUR: 319,38 Ft
CHF: 282,05 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Szekszárd

Szépkorúak karácsonya

A szekszárdi önkormányzat 2017 októberében „Idősbarát önkormányzat” díjjal gazdagodott, amelyet az idősekért végzett munkáért kapott. A díj arra is ösztönzi a város vezetőségét, hogy a továbbiakban még határozottabban álljanak melléjük és próbálják őket segíteni. Ennek nyomatékosítása az a projekt, amelynek során az időseket szeretnék megajándékozni.

November 16-án sajtótájékoztató keretében jelentette be az önkormányzat – a helyi nyugdíjasklubok vezetőivel karöltve –, hogy idén az időskorú szekszárdiaknak szeretnének kedveskedni egy-egy karácsonyi ajándékcsomaggal.


A nyugdíjas klubok vezetőivel tárgyalt az önkormányzat. Fotó: Nagy Nándor

– Fontos számunkra ez a projekt, amelyet a napokban indítottunk el. Szeretnénk a szekszárdi nyugdíjasoknak, a 62 év felettieknek egy karácsonyi csomaggal kedveskedni. Mindenkit, aki jelentkezik nálunk, és itt él életvitelszerűen, szekszárdi lakcímkártyával rendelkezik, szeretnénk megajándékozni egy ajándékcsomaggal. Úgy gondolom, hogy nagyon sok időskorúnak fogunk tudni segíteni abban, hogy az adventi időszakban kicsit kevesebb gonddal küszködjön, illetve hogy egy kicsit szebb karácsonya legyen, mint amit megengedhetne magának. Azért fontos a regisztráció és a jelentkezés, mert csak annyi csomagot szeretnénk elkészíteni, amennyire igény van, hiszen nem biztos, hogy mindenkinek szüksége van ezekre a csomagokra – hangsúlyozta Ács Rezső polgármester.

Az érintett személyek több módon is regisztrálhatnak: a www.szekszard.hu oldalon egy erre a célra létrehozott alkalmazáson keresztül, továbbá telefonon a 74/504-172-es számon, illetve e-mailben a [email protected] címen. Lehetőség van arra is, hogy személyesen az önkormányzat ügyfélszolgálatánál jelentkezzenek.


– Nagyságrendileg 2000 forint értékben tartalmaznak majd ezek a csomagok a karácsonyhoz kapcsolódó, illetve tartós élelmiszereket. Hogy mi legyen konkrétan a csomagban, azt a hat szekszárdi nyugdíjasklub vezetőivel beszéljük meg. November 20. és 30. között várjuk a jelentkezéseket. A beérkezett igényeket összesítjük, és december 11-től 20-ig fogjuk kiosztani az ajándékokat, a polgármesteri hivatalban. Aki bármilyen okból kifolyólag nem tud személyesen eljönni az ajándékért, annak a meghatalmazottja, rokona, ismerőse eljöhet érte. Ebben az esetben nem szükséges írásos meghatalmazás, viszont szükség lesz arra, hogy az érintett lakcímkártyáját bemutassa – zárta mondandóját a polgármester.

A városvezető elmondása szerint ezt az akciót hagyományteremtő szándékkal indítják el, és bíznak abban, hogy a következő években is rendelkezésre állnak az ehhez szükséges források. Ezzel a város azt az elkötelezettségét szeretné megerősíteni és kifejezni, hogy fontosak nekik az idősek, odafigyelnek rájuk, és szeretnék a mindennapjaikat, illetve az ünnepnapjaikat szebbé tenni.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.