2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Szekszárd

Szépkorúak karácsonya

A szekszárdi önkormányzat 2017 októberében „Idősbarát önkormányzat” díjjal gazdagodott, amelyet az idősekért végzett munkáért kapott. A díj arra is ösztönzi a város vezetőségét, hogy a továbbiakban még határozottabban álljanak melléjük és próbálják őket segíteni. Ennek nyomatékosítása az a projekt, amelynek során az időseket szeretnék megajándékozni.

November 16-án sajtótájékoztató keretében jelentette be az önkormányzat – a helyi nyugdíjasklubok vezetőivel karöltve –, hogy idén az időskorú szekszárdiaknak szeretnének kedveskedni egy-egy karácsonyi ajándékcsomaggal.


A nyugdíjas klubok vezetőivel tárgyalt az önkormányzat. Fotó: Nagy Nándor

– Fontos számunkra ez a projekt, amelyet a napokban indítottunk el. Szeretnénk a szekszárdi nyugdíjasoknak, a 62 év felettieknek egy karácsonyi csomaggal kedveskedni. Mindenkit, aki jelentkezik nálunk, és itt él életvitelszerűen, szekszárdi lakcímkártyával rendelkezik, szeretnénk megajándékozni egy ajándékcsomaggal. Úgy gondolom, hogy nagyon sok időskorúnak fogunk tudni segíteni abban, hogy az adventi időszakban kicsit kevesebb gonddal küszködjön, illetve hogy egy kicsit szebb karácsonya legyen, mint amit megengedhetne magának. Azért fontos a regisztráció és a jelentkezés, mert csak annyi csomagot szeretnénk elkészíteni, amennyire igény van, hiszen nem biztos, hogy mindenkinek szüksége van ezekre a csomagokra – hangsúlyozta Ács Rezső polgármester.

Az érintett személyek több módon is regisztrálhatnak: a www.szekszard.hu oldalon egy erre a célra létrehozott alkalmazáson keresztül, továbbá telefonon a 74/504-172-es számon, illetve e-mailben a [email protected] címen. Lehetőség van arra is, hogy személyesen az önkormányzat ügyfélszolgálatánál jelentkezzenek.


– Nagyságrendileg 2000 forint értékben tartalmaznak majd ezek a csomagok a karácsonyhoz kapcsolódó, illetve tartós élelmiszereket. Hogy mi legyen konkrétan a csomagban, azt a hat szekszárdi nyugdíjasklub vezetőivel beszéljük meg. November 20. és 30. között várjuk a jelentkezéseket. A beérkezett igényeket összesítjük, és december 11-től 20-ig fogjuk kiosztani az ajándékokat, a polgármesteri hivatalban. Aki bármilyen okból kifolyólag nem tud személyesen eljönni az ajándékért, annak a meghatalmazottja, rokona, ismerőse eljöhet érte. Ebben az esetben nem szükséges írásos meghatalmazás, viszont szükség lesz arra, hogy az érintett lakcímkártyáját bemutassa – zárta mondandóját a polgármester.

A városvezető elmondása szerint ezt az akciót hagyományteremtő szándékkal indítják el, és bíznak abban, hogy a következő években is rendelkezésre állnak az ehhez szükséges források. Ezzel a város azt az elkötelezettségét szeretné megerősíteni és kifejezni, hogy fontosak nekik az idősek, odafigyelnek rájuk, és szeretnék a mindennapjaikat, illetve az ünnepnapjaikat szebbé tenni.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.