EUR: 322,57 Ft
CHF: 282,67 Ft
2018. október 24., szerda
Salamon

Egyéb Hódmezővásárhely

Szerbekkel versengtek a magyar sportolók

A hódmezővásárhelyi közönség egy országos FitKid-bajnokságnak lehetett szemtanúja a Balogh Imsi Sportarénában. A Hód-Fitness SE tagjai hazai pályán álltak a bírák elé, és megpróbálták kihozni magukból a legtöbbet, hiszen ez volt az olaszországi Európa-bajnokság első kvalifikációs versenye.

A közönség 17 vásárhelyi indulónak szurkolhatott délelőtt, az egyéni versenyszámokban. Délután a Hód-Fitness SE 18 versenyzőt állított a zsűri elé.

A versenyre eredetileg csak magyar versenyzőket vártak, de a Hód-Fitness SE tagjai nemrégiben Szerbiában voltak versenyen, ahol kiderült, hogy az írországi Európa-kupára a szerbek nem kaptak vízumot, így meghívták őket a vásárhelyi megmérettetésre.


A vásárhelyi bajnokság nem csak azért volt különleges, mert az ország minden pontjáról, és még Szerbiából is érkeztek versenyzők, hanem ezért is, mert kiderült, hogy a Hód-Fitness SE a 2017-es év legeredményesebb egyesülete lett.

Ezt nagy örömmel vette a szerb különítmény, így ők is a magyarokkal versengtek. Kilenc korcsoportban nevezhettek a versenyzők, a ráadáskategória pedig a szenior korcsoport volt. Az egyéni versenyeken túl csapatversenyeket is tartottak, így az indulók azt is megmutathatták, hogy közösen milyen koreográfiát készítettek. A hódmezővásárhelyi FitKid-bajnokság a következő évi olaszországi Európa-bajnokság első kvalifikációs versenye volt, így minden induló a legjobb teljesítményt próbálta nyújtani.

Kapcsolódó Cikkek