2018. szeptember 22., szombat
Móric

Belföld

Szerbiai és macedóniai szolgálat után hazatért egy magyar rendőri kontingens

Külszolgálatot ellátó rendőri kontingens tért haza szerdán, a rendőrök Szerbiában és Macedóniában egy hónapig segítették a határok védelmét – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A Szerbiából és Macedóniából hazatérőket Halmosi Zsolt országos rendőrfőkapitány-helyettes fogadta Budapesten, a Készenléti Rendőrség központjában – olvasható a police.hu oldalon.

Közölték: Szerbiában és Macedóniában a magyar rendőrök a helyi határrendészekkel együttműködve, fő feladatukként járőrszolgálatot láttak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, valamint közreműködtek az embercsempészek és a Szerbia, illetve Macedónia területére belépő illegális határsértők előállításában.

A magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látták el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a szerb, illetve a macedón fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolták – írták.

Kapcsolódó Cikkek

 • Fidesz: A DK folytatja a nyomásgyakorlást

  Fidesz: A DK folytatja a nyomásgyakorlást

  A Fidesz szerint a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus koalíció (DK) a bevándorláspárti politika magyar élharcosaként a magyar parlamentben is folytatja a nyomásgyakorlást.

 • Vonat gázolt halálra egy férfit Siófokon

  Vonat gázolt halálra egy férfit Siófokon

  Vonat gázolt halálra egy segédmotoros kerékpárt toló férfit péntek délután Siófokon, egy vasúti átjárónál – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

 • Szijjártó: Magyarország bajor barátainak is köszönheti sikerét

  Szijjártó: Magyarország bajor barátainak is köszönheti sikerét

  A magyarok nagyon sokat dolgoztak és imádkoztak, hogy hazájuk ismét sikeres és büszke ország legyen, és küzdelmeiket nem tudták volna sikeresen megvívni, ha nincsenek barátaik, és nincsenek bajor barátaik – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Münchenben a magyar főkonzulátus új épületének avató ünnepségén.