2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb X.kerület

Szervezett támadás történt a Fradi-meccsen

A Ferencvárosi Torna Club (FTC) szerint előre megszervezett, tudatos támadás, bűncselekmény történt a szombati labdarúgó-mérkőzés szünetében, amire nem lehetett felkészülni.

A klubvezetéssel folytatott hosszú tárgyalássorozat eredményeként a november 4-i FTC–DVSC (2-1) bajnokin tértek vissza a korábban a vénaszkenneres regisztráció miatt sztrájkoló kemény mag tagjai. A meccs szünetében verekedés tört ki a hazai drukkerek között, és késelés is történt. Egy ember könnyebben, kettő pedig súlyosan megsérült.


Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója a múlt pénteki, Népligetben tartott sajtótájékoztatón közölte: a klub eddig tizenegy embert azonosított százszázalékos bizonyossággal, az ő szurkolói kártyájukat már visszavonták, a Ferencváros egyetlen sporteseményét sem látogathatják, amíg a vizsgálat le nem zárul. Közülük kilencnek van B típusú kártyája, azaz most visszatérő drukkernek számítanak, ketten pedig olyanok, akik az új aréna megnyitása óta is jártak labdarúgó-mérkőzésekre. Köztük van P. Dávid, a Bonyhaként ismertté vált korábbi vezérszurkoló, aki kést vitt be a stadionba − foglalta össze a hallottakat az MTI.

Visszatért a tábor
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Nyíri Zoltán hangsúlyozta, hogy az FTC rendezőként érez valamifajta felelősséget, bár sportegyesületként nincs lehetősége megakadályozni, kivédeni egy olyan csoportosan elkövetett támadást, amely nem hirtelen felindulásból, hanem előre eltervezett módon történt. Az elkövetők között volt olyan is, aki kétszer átöltözött a mérkőzés ideje alatt. A felvételeken az is látszott, hogy az eset közvetlen közelében tartózkodó biztonsági emberek nem avatkoztak közbe, a kríziskezelő beavatkozási egység tagjai pedig csaknem egy perc után jelentek meg. Kifejtette: a szurkolói csoportokkal kötött közelmúltbeli megegyezés értelmében az úgynevezett kríziskezelő egységet kivonták a B szektor alól, most viszont vissza fog térni, vagyis nem növelik a biztonsági személyzet létszámát, de átcsoportosítást végeznek.


Az MLSZ fegyelmi bizottsága múlt héten úgy döntött, hogy az FTC-nek hárommillió forint büntetést kell fizetnie, és a következő három bajnoki mérkőzésén öt szektort zárva kell tartania.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.