2019. január 24., csütörtök
Timót

Külföld

Szexuális ragadozó a Csipkerózsikát csókkal ébresztő királyfi

Sarah Hall az aggódó anya mintaképe. A hölgy száműzné az iskolákból Csipkerózsikát, mert a Grimm-fivárek által ismertté tett klasszikus mesében az alvó szépséget belegyezése nélkül csókolja meg a királyfi. Akár erőszaktevőnek is tekinthető az ifjú.

Tényleg mindenki megőrült a műveltnek gondolt Európában? A North Shields-i anya akciója mögött feltűnési viszketegség vagy valamilyen komolyabb agyi elváltozás állhat? Ms. Hall szerint az általa elfogadhatatlannak tartott viselkedést – alvó hölgyet csókolt meg a királyfi – népszerűsíti a mese. Rögvest arra kérte hat éves fia iskoláját, hogy távolítsa el a tananyagból a Grimm-fivérek művét, mivel az nem megfelelő szexuális viselkedésre buzdítja a serdületlen gyerekeket.


– Azt hiszem a mesa az idősebb gyerekek okulására is szolgálhat, de nyíltan kell boncolgatni a témát, hogyan érezhette magát a hercegnő, akit beleegyezése nélkül csókolt meg a királyfi – írta a tanároknak a két gyerekes anyuka. – A kisebbek miatt aggódok, bennük zavart okozhat a nem megfelelő szexuális vislekedés propagálása, annál is inkább, mert a napokban derült fény rengeteg szexuális bántalmazásra, amelyeknek nyílt fórumot biztosít a közösségi médiában a Me Too mozgalom.

Később a Twitteren megosztotta fia könyvének két oldalát, és alább azt fejtegette, hogy amíg ilyen és hasonló történeteket látnak, olvasnak a gyerekek, addig aligha várható el a szexuális vislekedés pozitív irányú változása.


Ms. Hall bejegyzése kisebb lavinát indított el a Twitteren, sokak szerint az effajta világtól elrugaszkodott érvelés csak árt a feminizmus ügyének, mások szerint aggasztó, hogy vannak olyanok, akik szerint a Csipkerózsikát be kellene tiltani, míg a legtöbben annak adtak hangot, hogy soha sem úgy olvasták mesét, hogy vajon jó vagy rossz szexuális üzenetet közvetít. Sokan pedig Sarah elmeállapota iránt érdeklődtek.
Egy könyvelő azt írta: A mese olvasása vagy a film nézése arra ösztökél egy gyereket, hogy megcsókoljon egy alvó nőt? Vagy egy felnőtett? Ha nem akkor, mi a baj?

Vajon meddig olvashatják a gyerekek a Három kismalacot a Hamupipőkét vagy A kis hableányt? Mikor derül ki róluk, hogy pornográf mű mindahány?

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Mentsétek ki Julent!

    A nap képe: Mentsétek ki Julent!

    Elképesztő erőket mozgatnak meg a mentőcsapatok a dél-spanyolországi Andalúziában, ahol tizenegy nappal ezelőtt egy 100 méteres, illegálisan kiásott kútba zuhant egy kétéves kisfiú.

  • Soros ismét EU-s vezetővel találkozott

    Soros ismét EU-s vezetővel találkozott

    Ismét európai csúcsvezetővel találkozott tegnap Soros György. A nyíltan bevándorláspárti tőzsdespekuláns a Davosban rendezett Világgazdasági Fórumon egyeztetett Pierre Moscovici-csal, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosával.