EUR: 323,23 Ft
CHF: 283,13 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Miskolc

Szezonzáró vonatozás

A közelmúltban rendezték meg az Északerdő Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútján az év utolsó mahócai programját, a Lombhullató vonatozást.

Akissé zordabb, hamisítatlan őszi időben csaknem kétszáz utassal közlekedtek a Miskolc-Dorottya utca állomásról a vadregényes kelet-bükki kisvasútvonalra induló különvonatok. A délelőtti vonat utasai Mahóca állomástól rövid erdei sétát tehettek a közeli mahócai méneshez, ahol a csodálatos környezetben lévő birtokon betekintést kaphattak a különleges akhal-teke lovak történetébe, fajtájuk jellegzetességeibe.


Őszi vonatozás Mahócára – fotó: Kenyeres Gábor

A nap további részében varbói sétára, andókúti szalonnasütésre nyílt lehetőség. A menetrend szerinti vonatok által egyébként nem járt szárnyvonalra legközelebb várhatóan a jövő év januárjában indul majd hasonló különjárat.

A kisvonat utasai ezúttal a mahócai ménest is meglátogatták – fotó: Kenyeres Gábor

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.