EUR: 345,24 Ft
CHF: 320,96 Ft
2020. június 04., csütörtök
Bulcsú

Belföld

Szijjártó: Pontosan tudjuk, Soros mit akar

A kormány pontosan tudja, mit akar Soros György, az illegális bevándorlókat be akarja hozni Európába – emelte ki a külgazdasági és külügyminiszter a Magyar Hírlapnak, hozzátéve: “mi ezt elutasítjuk, ezért a magyar kormány az útjában áll” Soros Györgynek.

A napilap csütörtöki számában megjelent interjúban Szijjártó Péter hangsúlyozta: a magyar emberek a magyar kormányt és parlamentet választották meg, nem Soros Györgyöt. A magyarok egy amerikai spekuláns nélkül is el tudják dönteni mi a jó nekik – jegyezte meg. A külügyminiszter kiemelte: Soros György elmondta, hogy mit akar, s ezt hívják Soros-tervnek. “Most már magyarázhatja, hogy ő nem egészen úgy gondolta, de nekünk nem szabad naivnak lennünk” – fogalmazott a miniszter.


Közeledik a választás – hívta fel a figyelmet Szijjártó Péter, aki szerint miután Soros György most már személyesen is megszólal, az általa a kormány ellen hirdetett harcban is az “új lendület időszaka” jött el. Hozzátette: Soros György “nem akarja, hogy egy szuverén, független politikát folytató erő kormányozzon, amely meg tudja védeni az országot a külső befolyásokkal szemben”.

A külgazdasági és külügyminiszter beszámolt arról is, hogy már most megdőlt a tavalyi befektetési rekord Magyarországon. A szerdai adatok szerint már 78 új beruházásról állapodott meg a befektetési ügynökség – mondta Szijjártó Péter, hozzátéve: ez a szám még növekedni fog az év végéig.


A beruházások értékét tekintve – ami tavaly a Mercedes második gyárának építésével 3,2 milliárd euró (csaknem ezermilliárd forint) volt – Szijjártó Péter úgy fogalmazott: van még “egy-két nagy durranás” az idei évre, s ha azokat mind “be tudják húzni” december közepéig, akkor ez a rekord is megdőlhet.

Ezen felül tavaly több mint 17 ezer új munkahelyről született döntés és az idén is hasonló nagyságrendre számítanak – emelte ki.

Szijjártó Péter kiemelte továbbá, hogy Magyarország vonzó befektetési környezetet biztosít azoknak az országoknak, amelyek tőkeintenzív beruházásokat hoznak. A kínai, japán és koreai befektetések száma emelkedik leginkább. Kitért arra is, hogy a visegrádi országok (V4) a legversenyképesebb beruházási környezetet tudják kínálni egész Európában. Az európai gazdasági növekedés motorját a V4-ek jelentik.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek