2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb Veszprém

Színház, limnológus és egy filmrendező kapta a veszprémi Prima díjat 2017-ben – Díjazták az év vállalkozóit is

Péntek este a Megyeházán adták át a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által odaítélt veszprémi Prima díjakat. Elismerést kaptak az év megyei vállalkozói is.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Veszprém megyei Szervezetének elnöksége és a Veszprém megyei Prima Díj Alapítvány Kuratóriuma tizenharmadik alkalommal hirdette meg 2017-ben a Veszprém megyei Prima díjat, melynek közismert célja a kultúra köztünk élő, kimagasló képviselőinek, a szűkebb régiónkban élő és dolgozó kiválóságok erkölcsi és anyagi elismerése.


Gazsi Attila szerint a Veszprém megyei Prima díj tökéletesen alkalmas arra, hogy a művészet és tudomány értékeit állítsa a közösség elé (fotó: Kovács Bálint)

– Az elmúlt 12 évben számtalan művész, tudós, sportoló dicsőségét szívták magukba e falak, ahol ma este ismét megyénk tehetségei lépnek önök elé. A legnagyobbakhoz méltó tudással mutatják meg kiválóságukat, a díjhoz méltó életútjukat. Mi, a díjat gondozó vállalkozók valamennyien azt szeretnénk, hogy a világ, amelyben élünk, mind jobban hasonlítson arra a világra, amelyet díjazottjaink a művészetükkel és a tudásukkal megteremtenek – mondta Gazsi Attila, a VOSZ elnökhelyettese és megyei elnöke, aki szerint az idei alkalom ismét példamutató tehetségeket emelt magasba.

A Veszprém Megyei Príma díjakat tizenharmadik alkalommal adták át (fotó: Kovács Bálint)

– Az elmúlt évek feljogosítanak bennünket, hogy díjunkat Veszprém megye legfontosabb, független és mértékadó elismerésének minősítsük, amely méltó előfutára az országos Prima Primissima-jelölésnek és díjnak – hangsúlyozta beszédében Gazsi.


A 2017. évi Megyei Év Vállalkozója Díjakat Kovács László, a 16 éve működő Balatoni Bob Kft. ügyvezető igazgatója, és az 1884 augusztusa óta folyamatosan – még a háborúk alatt is – működő, Veszprémben már ikonikussá vált optikai vállalkozás vezetője, Reider József kapta.

Herodek Sándor, Bárány László és a Pannon Várszínház képviseletében Vándorfi László igazgató vehették át a megyei Príma díjat (fotó: Kovács Bálint)

A Veszprém megyei Prima díj 2017. évi nyertese Magyar Színház- és Filmművészet kategóriában a Pannon Várszínház, Magyar Tudomány kategóriában dr. Herodek Sándor, Magyar Filmművészet kategóriában pedig Bárány László.

A megyei Prima díjról záróbeszédében dr. Lovassy Tamás, a Prima Primissima Alapítvány Kuratóriumának főtitkára úgy fogalmazott, alkalmas arra, hogy a társadalom helyi szinten ismerje meg a kiválóságokat, de tágabb értelemben is a figyelem középpontjába kerülhetnek a díjazottak, hiszen „sokan közülük később Prima Primissima díjat nyertek”. A vállalkozók által alapított díj független, politikától mentes, mely a közösség szeretetét is kifejezi – mondta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.