EUR: 322,34 Ft
CHF: 281,84 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Sopron

Szuperprodukció a dESZKa Társulattól

Sikeres évadot zárt a dESZKa Társulat idén, hiszen a Made in Hungária című darabjával tizenhárom előadást tartott, és mindegyik végén állva tapsolt a közönség.

A csapatot nagy megtiszteltetés érte, ugyanis mellé állt Magyarország egyik legsikeresebb zenekara, a szövegeiről is méltán híres Kowalsky meg a Vega, így egy új szuperprodukcióval jelentkezik a társulat. Betuker Botond művészeti vezetőtől megtudtuk, a carpe diem, azaz „ragadd meg a napot” tematikájú darab, Kowalskyék után szabadon, a Varázsszavak címet kapta, és 2018 tavaszára tervezik az ősbemutatót. A mű egyben a Holt költők társasága feldolgozása. Ezúttal is, mint eddig, a dESZKA tagjai együtt dolgoznak társaikkal, a zsirai Fogyatékosok Otthona lakóival. A táncpróbák és a korrepetállások már elkezdődtek az Eötvös Gimnáziumban.

Fotó: dESZKa / JOBIKA

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.