2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Székesfehérvár

Szűrővizsgálatokkal az egészségért

Szívügyünk Fehérvár címmel ötödször rendezett közös városi szűrőnapot Székesfehérvár önkormányzata és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház. Az időben felfedezett prosztatarák kezelhető, gyógyítható!

Ezzel a jelmondattal invitálják a férfiakat a kifejezetten számukra szervezett nyílt szűrőnapra november 11-én Székesfehérváron. A vizsgálatra a 40–50. életévüket betöltött urakat várják, bejelentkezni jövő hétfőtől csütörtökig lehet.


Az este hét óráig tartó rendezvényen közel 20 fajta szűrővizsgálattal, tanácsadással és színpadi programokkal várták a fehérváriakat Fotó: ÖKK

November 7-én délután három órától folyamatosan érkeztek az érdeklődők az Alba Regia Sportcsarnokban zajló Szívügyünk Fehérvár egészségügyi szűrőnapra. Az este hét óráig tartó rendezvényen közel húszfajta szűrővizsgálattal, tanácsadással és színpadi programokkal várták a fehérváriakat. Szív- és érrendszeri vizsgálatok, urológiai, mozgásszervi, szájüregi és stresszszűrés mellett anyajegyvizsgálatra is volt lehetőség.
A szűrőnaphoz kapcsolódóan idén is rajzpályázatot hirdettek a szervezők ovisoknak és kisiskolásoknak.

Az egészség témakörben érkezett pályamunkákat a fehervariprogram.hu oldalon lehet megtekinteni, a készítőknek pedig a szűrőnapon adott át ajándékokat Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok és Szabó
Bakos Zoltánné ápolási igazgató. Székesfehérvár önkormányzatának 2011-ben elfogadott egészségfejlesztési tervében fontos és kiemelt szerepet kap a prevenció, és nagy hangsúlyt helyeznek a férfiak egészségvédelmére is. A Család- és Nővédelmi Központban november 11-én megtartott szűrőnap célja a prosztatarák időben történő felismerése és szükség szerinti kezelése, gyógyítása volt. A vizsgálatra azok jelentkezését várták, akik elmúltak 50 évesek, eddig nem vettek részt szűrésen vagy az utolsó vizsgálatuk óta legalább két-három év eltelt, illetve azokat a 40. életévüket betöltött urakat is, akiknek a családjában már előfordult prosztatadaganat vagy bármilyen prosztatamegbetegedés. – Az időben felfedezett prosztatarák gyógyítható! – hangsúlyozza  Hermann János urológus főorvos.


Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.