EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 07., vasárnap
Róbert

Extra

Takáts Tamás: Soha nem ütöttem vissza!

Takáts Tamás 12 év együttélés után nemrég elvált feleségétől, Anikótól, akitől minden korábbi konfliktus ellenére sikerült békésen búcsúznia. A bíróság tizenkét éves lányukat Tamásnak ítélte.

A Karthago és a Takáts Tamás Blues Band és az East zenekar énekese embert próbáló időszakon van túl. Második házassága is válással végződött, bár ahogy fogalmaz, mindenkinek jobb így. – Mindenképpen szeretném leszögezni, hogy amióta különköltöztünk Anikóval, sokkal jobban működünk, mint korábban. A mi párosunk egyszerűen nem tartozott össze, amit mostanra mindketten beláttunk. Szerencsére azonban sikerült békében elválnunk – világosított fel a jelenlegi helyzetről a zenész, akiről korábban kiderült, olykor menekülnie kellett felesége elől, az asszony ugyanis betegesen féltékeny volt, több alkalommal rárontott Tamásra. – Nem szerettem, amikor ridiküllel ütötték-verték a fejem, de egy biztos: soha nem ütöttem vissza! Egy férfi egyébként ilyen helyzetben néha tehetetlenebb, mint egy nő.


Egyrészt kimondottan kínos és megalázó helyzet, másrészt tényleg nem tudom magam megvédeni, mert fizikailag erőfölényben vagyok, amit nem használhatok ki – mesélte Tamás, akinek nem okoz gondot egyszerre mindkét szülő szerepét betölteni kislánya, Luca életében. A bíróság ugyanis a zenésznek ítélte tizenkét éves lányát a válás után. – Az, hogy miért döntött így a bíróság, egészen egyszerű. A lányom mellettem van biztonságban. Anikó természetesen akkor látja, amikor szeretné, de általában kéthetente hétvégén találkoznak, ahogy a bíróság előírta. Természetesen úgy is adódhat, hogy hetente látják egymást, az sem akadály. A lányom érdekében bármit megtennék, hogy nyugodt és kiegyensúlyozott élete legyen. Szerencsére az sem okoz problémát, hogy Lucát reggel elvigyem az iskolába vagy délután elhozzam, mert a zenekari próbákon is mindenki figyelembe veszi, hogy egyedül nevelem.

Ráadásul rugalmasabb a munkabeosztásom, mint más apáknak. Amikor koncertezünk, általában a tesók vigyáznak Lucára, de előfordul, hogy olyankor is az édesanyjával van. Minden attól függ, hogy neki hogy jó – mondta Tamás, aki gőzerővel készül a koncertjeire. Legutóbb az East – A nagy életmű-koncert foglalta le a napjait. Mint mondja, jelenlegi élete pedig annyira kötött, hogy egy új kapcsolatnak egyelőre ha szeretne, sem tudna teret engedni. – Nem is gondolkodom új párkapcsolaton egyelőre. Már többször megégettem magam, ami persze nem azt jelenti, hogy örökre agglegény maradok, de manapság mindennap csak azt énekelem, hogy „No woman, no cry”, vagyis „Nincs nő, nincs sírás” – mondta nevetve.


Kapcsolódó Cikkek