EUR: 321,33 Ft
CHF: 284,58 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb I.kerület

Találkozási és sportpont lehet az új Európa Liget

Saját forrásból felújította Budavár önkormányzata a már évek óta romosan álló Európa Ligetet. A Bécsi kapu mellett található park ezentúl a kerületi iskoláknak és az itt élőknek biztosít sportolási lehetőséget és találkozási pontként szolgál. 

A munkálatok során a sportpályát is teljesen felújították. A mai kor elvárásainak megfelelő öntöttgumi-burkolatot, új focikaput és kosárlabdapalánkot kapott és megújult a kerítés is. Az új megvilágítás mellett elektromos beléptetőrendszerrel szerelték fel sportpályát. A jövőben előzetes regisztráció után, az önkormányzattól kapott kóddal juthatnak be a sportolni vágyók. A pálya mellet egy új, kültéri fitneszpark is létesült, evezőpaddal, húzódzkodóval, derék- és csípőformáló, gyalogló- és hasizomerősítő gépekkel.


A park bejáratánál információs kőtábla is van (Fotó: Budavár)

Új mészkő táblák kerültek az Európa Ligetben található 31 európai főváros fája elé. Ezek jelzik, hogy a növényeket mely város polgármestere ültette el még 1972. szeptember 4-én, a főváros centenáriuma alkalmából rendezett kongresszus idején. A park bejáratánál pedig egy új információs kőtábla jelzi az arra járóknak az Európa Liget elnevezést. A Budavári Önkormányzat a hagyományokhoz híven a kőtáblákat és a szobrok környékét graffitivédelemmel látta el.

A 131,5 millió forintos beruházás költségeit a Budavári Önkormányzat fedezte.

Kerületi diákok sportolhatnak a felújított pályán

Fitneszparkban edzhetünk az Európa Ligetben

Kapcsolódó Cikkek