EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb I.kerület

Tar Melinda nemezben mutatkozik be

A Budán élő Tar Melinda is bemutatkozik a 19. Budapest Fashion Weeken, így az elmúlt két évtized történetében először nemezruhákban is gyönyörködhetünk november 21-én a Gundel Étterem Erzsébet királyné báltermében.

A MelyndaFelting alkotója az erdélyi születésű Tar Melinda, aki Budán talált új otthonra és itt kezdett foglalkozni a nemezelés ősi technikájával.


– A tiszta forrás szolgált ihletként, azonban a nunotechnikát alkalmazva társítottam a legfinomabb merinói gyapjút és a hernyóselymet. A modern nemez különleges technikával készített, vékony, erős és lágy minőség. Színvilágában egységes, funkciójában új értelmet kölcsönöz viselőjének.

A modern, divatos, minőségi és szép mellett a hordhatóság is fontos szempont Tar Melinda számára. Készít ruhát, blúzt, sálat, kalapot, ékszert, táskát, de még csizmát is nemezből. Ráadásul saját kollekciójához maga készíti el az alapanyagot, víz és szappan felhasználásával, ősi technikával, kézi nemezeléssel, formára alakítva, varrásmentesen.


– Nagyon szeretem ezeket a darabokat, és örömmel tölt el, ha a viselőjük is jól érzi magát bennük. Egy nemezből készült darab mindig öltöztet. Estélyi ruhának éppen olyan jól passzol, mint vagány mellénynek egy sállal a sportos farmerhez. És garantáltan nem jön szembe senki egy ugyanilyenben!

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.