2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb I.kerület

Tar Melinda nemezben mutatkozik be

A Budán élő Tar Melinda is bemutatkozik a 19. Budapest Fashion Weeken, így az elmúlt két évtized történetében először nemezruhákban is gyönyörködhetünk november 21-én a Gundel Étterem Erzsébet királyné báltermében.

A MelyndaFelting alkotója az erdélyi születésű Tar Melinda, aki Budán talált új otthonra és itt kezdett foglalkozni a nemezelés ősi technikájával.


– A tiszta forrás szolgált ihletként, azonban a nunotechnikát alkalmazva társítottam a legfinomabb merinói gyapjút és a hernyóselymet. A modern nemez különleges technikával készített, vékony, erős és lágy minőség. Színvilágában egységes, funkciójában új értelmet kölcsönöz viselőjének.

A modern, divatos, minőségi és szép mellett a hordhatóság is fontos szempont Tar Melinda számára. Készít ruhát, blúzt, sálat, kalapot, ékszert, táskát, de még csizmát is nemezből. Ráadásul saját kollekciójához maga készíti el az alapanyagot, víz és szappan felhasználásával, ősi technikával, kézi nemezeléssel, formára alakítva, varrásmentesen.


– Nagyon szeretem ezeket a darabokat, és örömmel tölt el, ha a viselőjük is jól érzi magát bennük. Egy nemezből készült darab mindig öltöztet. Estélyi ruhának éppen olyan jól passzol, mint vagány mellénynek egy sállal a sportos farmerhez. És garantáltan nem jön szembe senki egy ugyanilyenben!

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.