2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb I.kerület

Tar Melinda nemezben mutatkozik be

A Budán élő Tar Melinda is bemutatkozik a 19. Budapest Fashion Weeken, így az elmúlt két évtized történetében először nemezruhákban is gyönyörködhetünk november 21-én a Gundel Étterem Erzsébet királyné báltermében.

A MelyndaFelting alkotója az erdélyi születésű Tar Melinda, aki Budán talált új otthonra és itt kezdett foglalkozni a nemezelés ősi technikájával.


– A tiszta forrás szolgált ihletként, azonban a nunotechnikát alkalmazva társítottam a legfinomabb merinói gyapjút és a hernyóselymet. A modern nemez különleges technikával készített, vékony, erős és lágy minőség. Színvilágában egységes, funkciójában új értelmet kölcsönöz viselőjének.

A modern, divatos, minőségi és szép mellett a hordhatóság is fontos szempont Tar Melinda számára. Készít ruhát, blúzt, sálat, kalapot, ékszert, táskát, de még csizmát is nemezből. Ráadásul saját kollekciójához maga készíti el az alapanyagot, víz és szappan felhasználásával, ősi technikával, kézi nemezeléssel, formára alakítva, varrásmentesen.


– Nagyon szeretem ezeket a darabokat, és örömmel tölt el, ha a viselőjük is jól érzi magát bennük. Egy nemezből készült darab mindig öltöztet. Estélyi ruhának éppen olyan jól passzol, mint vagány mellénynek egy sállal a sportos farmerhez. És garantáltan nem jön szembe senki egy ugyanilyenben!

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.