EUR: 321,36 Ft
CHF: 284,67 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Extra

Tarolnak a magyar filmek a nyugati mozikban

Két kimagasló mozis siker is született az utóbbi hetekben az amerikai és a francia mozikban. Míg az USA-ban Török Ferenc 1945 című filmje dönt mozirekordokat, addig Franciaországban Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét nézték meg többen két hét alatt, mint Nicole Kidman új filmjét. 

A Testről és lélekről című filmet 72 francia moziban mutatták be, ahonnan az első hétvégéjén közel 170.000 dollárt keresett, ami átszámítva közel 45 millió forint. Enyedi filmje két hét alatt megduplázta a bevételét és több mint 340.000 dollárt vagy több mint 90 millió forintot keresett. Összehasonlítás képen a friss bemutatók között szerepel Nicole Kidman Oscar-esélyes filmje, az Egy szent szarvas megölése című alkotás, ami csak jóval magasabb moziszám mellett volt képes minimálisan több bevételt termelni, mint a Testről és lélekről, sőt azóta már kijelenthető, hogy Enyedi filmje sikeresebb, mint az Oscar-díjas színésznő legújabb alkotása.


/Fotó: MTI/AP/Markus Schreiber

Nem véletlen, hogy Magyarország ezt a filmet nevezte az idei Legjobb Idegennyelvű film Oscarjára, hiszen a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon négy díjat nyert a film, többek között a Legjobb filmnek járó Arany medvét is, sőt jelenleg Európa legjobb filmje is lehet, hiszen további 4 jelölést tudhat magáénak az Európai Filmakadémiánál is a Legjobb film, Legjobb rendező, Legjobb színésznő és a Legjobb forgatókönyv kategóriákban.

A tengerentúlon egy másik, szintén többszörösen díjazott hazai alkotás érte el kimagasló bevételi eredményt. Török Ferenc 1945 című filmjét november elseje óta vetítik három amerikai moziban és eddig közel 90.000 dollár vagyis körülbelül 23 millió forintnyi bevételt termelt a mozgókép, ami igen komoly eredménynek számít, mivel a premierhétvégéjén több mint 10.000 dolláros, azaz 2,6 millió forintos moziátlagot tudhatott magáénak a díjnyertes alkotás. A Rudolf Péter és Szabó Kimmel Tamás főszereplésével készült filmdráma decemberben debütál a francia mozikban, ahol az alkotók reményei szerint a Testről és lélekről című filmhez hasonló érdeklődés fogja övezni.


/Fotó: Videograbb

Kapcsolódó Cikkek

 • Napi 40 ezret költött Curtis drogra

  Napi 40 ezret költött Curtis drogra

  Curtis úgy döntött végleg leszámol a démonjaival és bevonul a rehabra. A magyar sztárvilágban többen vannak, akik megjárták a drogpoklot,  de sikerült felállniuk a padlóról és azóta sikert sikerre halmoznak.

 • Gór Nagy Mária még nem látta újszülött unokáját

  Gór Nagy Mária még nem látta újszülött unokáját

  Megszületett Gór Nagy Mária negyedik unokája. A színésznő elsírta magát, mikor megtudta, hogy kisebbik fia, András édesapa lett, bár a rengeteg teendő mellett még nem volt ideje meglátogatni a család legújabb tagját.

 • Saját apját perelte be Rihanna

  Saját apját perelte be Rihanna

  Egyre népszerűbb Rihanna saját divatmárkája, a Fenty. A cégnév az énekesnő teljes nevéből, a Robyn Rihanna Fentyből származik, és nemrég édesapja, Ronald Fenty is indított egy vállalkozást ezzel a névvel.