2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Program

Társasjátékok Ünnepe

A Nebuló XXI. Alapítvány az Örömteli Tanulásért jóvoltából 2000 kipróbálható társasjáték várja az érdeklődőket 350 asztalon, 6 teremben, 100 játékmesterrel november 25–26-án a Lurdy házban, a Társasjátékok Ünnepén.
A rendezvény a modern családi, felnőtt- és gyerektársasjátékok országos fesztiválja, amelyen gyerek-, családi, felnőtt-, logikai, fejlesztő-, parti-, stratégiai játékokkal, illetve társasjátékokkal lehet megismerkedni. Az ismerkedés történhet többféle módon/szinten: a játékokat játékmesterek mutatják be. Sok játékot ki is lehet próbálni önállóan, családdal, barátokkal vagy játékmesterek segítségével. Ha megtetszett egy játék, a rendezvény résztvevői kedvezményesen meg is vásárolhatják, hogy családjuk, barátaik körében a továbbiakban is játszhassanak vele.
A társasjátékok lehetőséget adnak arra, hogy valódi interakcióba kerüljünk másokkal, amire a mai, kütyükkel teli világban egyre nagyobb az igény. A stratégiai, a családi játékok az életet modellezik, ezáltal tanítanak, fejlesztik képességeinket, akár felnőttkorban is. A társasjátékozás igazi közösségi élmény, erősíti a társas kapcsolatokat, családon belül összeköt különböző generációkat. A gyermek- és a családi játékok mellett egyre nagyobb az igény a felnőtteknek is élményt nyújtó stratégiai, illetve partijátékokra. A társasjátékozás egyre népszerűbb szabadidő-eltöltési mód a világ számos pontján és hazákban is.
A Piatnik és a Gémklub rendkívül sokat tesz a társasjátékos kultúra terjesztéséért, a modern társasjátékok megismertetéséért. A rendezvényen különféle társasjátékos versenyeken is részt lehet venni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ennio Morricone visszatér Budapestre!

    Ennio Morricone visszatér Budapestre!

    2019. január 23-án újabb nagyszabású koncertet ad Budapesten az idén 90. születésnapját ünneplő Ennio Morricone. A világ talán legnagyobb hatású filmzene szerzője tavaly még úgy gondolta, a jövőben a turnék helyett zeneszerzői munkásságára kíván fókuszálni.

  • AVATAR-kiállítás nyílik az Andrássy Élményközpontban

    AVATAR-kiállítás nyílik az Andrássy Élményközpontban

    Budapesten indul február elején az AVATAR: Discover Pandora kiállítás európai turnéja. A kiállítás megragadja és elhozza a földre egy idegen világ lenyűgöző szépségét, egyedi betekintést kínálva, hogy Pandora szemszögéből milyennek látszik saját bolygónk.