EUR: 324,02 Ft
CHF: 283,14 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Belföld

TASZ-os bíró van a Kúrián

Egy elvesztett per után a Társaság a Szabadságjogokért meglepő módon szóvá tette, hogy nem a volt főbíró, Baka András vezetése alatt állt az ügyben döntő kúriai tanács, mintha szerintük ez befolyásolta volna az ítéletet. Ez és Baka múltja egyaránt megkérdőjelezi bírói elfogulatlanságát – írja a Magyar Idők.

Alapjaiban kérdőjelezi meg Baka András bírói elfogulatlanságát az a levél, amelyet a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) intézett 2017 februárjában a Kúria elnökéhez. A Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hálózata által csak az utóbbi években több mint negyedmilliárd forinttal támogatott szervezet ugyanis egy elvesztett per után – alighanem példátlanul – számonkérte Darák Péteren, hogy nem a volt főbíró járt el tanácselnökként az ügyükben -olvasható a magyaridok.hu oldalán.

Baka András 2011-ben lett szorosabb kapcsolatban az (EKINT), a Magyar Helsinki Bizottság és a TASZ szervezetekkel, miután megszűnt pozíciója a legfelső bíróságon, mikor is feljelentette a magyar kormányt az Európai és a Velencei Bizottságnál. Érvei között volt az, hogy a döntés sérti Baka bírói függetlenségét.


Érdemes felidézni, hogy a Soros-hálózat által pénzelt szervezetek, mint a Helsinki Bizottság, évek óta tartanak úgynevezett érzékenyítő tréningeket bíróknak és igazságügyi dolgozóknak, ám a képzések ítélkezésre gyakorolt hatásáról semmiféle adat nem áll rendelkezésre írja a portál.

Kapcsolódó Cikkek

 • Félszáz migránst találtak egy kamionban

  Félszáz migránst találtak egy kamionban

  Egy török kamionban 47 határsértőt találtak a magyar és román rendőrök a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

 • Gázolt a HÉV a Gubacsi hídnál

  Gázolt a HÉV a Gubacsi hídnál

  Gázolt a HÉV hétfő reggel a főváros XX. kerületében, a baleset sérültje a helyszínen meghalt – közölte a katasztrófavédelem.

 • Baleset az M3-as autópályán

  Baleset az M3-as autópályán

  Baleset miatt lezárták hétfő reggel az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalát Bag közelében – közölte a katasztrófavédelem.

 • Megduplázódott a lakásépítések száma

  Megduplázódott a lakásépítések száma

  Az elmúlt három évben megduplázódott a lakásépítések száma Magyarországon, az 5 százalékos kedvezményes lakásáfa teljesen átalakította az építkezések ütemét – mondta az ingatlan.