EUR: 349,00 Ft
CHF: 327,00 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Szolnok

Teljes a Szolnoki Dózsa éremkollekciója

A hétvégi Európai Szuperkupa-győzelemmel hivatalossá vált, hogy a kontinens – és ezzel együtt a világ – legjobb férfi vízilabdacsapata a Szolnoki Dózsa-Közgép!

Mindent megnyertek, amit meg lehetett

A Bajnokok Ligájában címvédő együttes a múlt hét szombaton a fővárosi Császár-Komjádi Béla Sportuszodában azzal a Ferencvárossal csapott össze, amelyik az Európa Kupát hódította el. Pár hónappal ezelőtt még senki sem fogadott volna nagy tételben arra, hogy a zöld-fehéreknek esélye lenne a Tisza-parti klub ellen, de a helyzet nyáron megváltozott. A Fradi alaposan bevásárolt, ezzel pedig erős középcsapatból bajnokaspiránssá lépett elő. Épp Szolnokról érkezett Varga Dénes és Vámos Márton, Szegedről Manhercz Krisztián, sikerült hazacsábítani Spanyolországból Szirányi Balázst, illetve érkezett két szerb klasszis Nikola Jaksic és Slobodan Nikic személyében. Ugyanakkor a Dózsa sem lett éppen gyenge, hiszen a távozókat Bátori Bencével, Zalánki Gergővel és Milos Cukkal pótolták.


Nagy Viktor kivédte az utolsó büntetőt

Ennek szellemében pattanásig feszült volt a 11 olimpiai bajnokot felvonultató derbi minden pillanata. Igaz, a Szolnok az elején el tudott húzni 3-1-re, de utána az FTC is megrázta magát és egyenlített. A második negyedben is folytatódott az öldöklő csata, de mégis a Dózsa mehetett 5-4-es előnnyel a nagyszünetre. A harmadik nyolc percben megállt a támadójátékosok tudománya, hiszen ebben a periódusban egy gólt sem láthatott a publikum. A kapusokon nagyon sok múlt, és jellemző a hatékonyságukra, hogy Nagy Viktor 64, Vogel Soma pedig 55 százalékos védési hatékonysággal zárt. De vissza a meccshez: végül 6-6-tal zárult a rendes játékidő, így jöhettek az ötméteresek! A Fradi részéről Varga Dénes kapufát lőtt, Madaras Norbert kísérletét pedig Nagy Viktor hárította a hirtelen halálban; ellenben a Dózsa részéről senki sem hibázott, így 2017-ben a szolnoki pólósok ülhettek fel az európai vízilabdázás trónjára!

Kis Gábor (elöl) és Nikola Jaksic küzdelme

A budapesti csapatnak hamarosan lesz lehetősége visszavágni, hiszen november 18-án a Szolnokot fogadja a bajnokságban.


Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.