2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Debrecen

Telt ház az egyetemen

Zsúfolásig megtelt a Debreceni Egyetem Díszudvara, a DExpóra érkező vidám középiskolások, aggódó szülők és gondos pedagógusok vették birtokba a nyílt napon a főépületet.

– Jól döntöttek, hogy eljöttek hozzánk, ez megerősít bennünket abban a hitben, hogy mi is jól döntöttünk, amikor ismét megszerveztük a DExpót – köszöntötte a Debreceni Egyetem idei nyílt napjaira érkező középiskolásokat az Aulában Bartha Elek. Az oktatási rektorhelyettes ismertetőjében a legek egyetemének nevezte az intézményt, majd ezt meg is indokolta: az ország legrégebben működő egyeteme, a legnagyobb hazai felsőoktatási intézmény, a legszélesebb képzési kínálattal, a legtöbb karral, a „legnemzetközibb” légkörrel és a legtöbb doktori iskolával. A Díszudvaron a 14 kar várta standjaival az érdeklődőket, akik a kollégiumi kínálattal, a nyelvvizsga-lehetőségekkel, a mentálhigiénés szolgáltatásokkal is megismerkedhettek. Nem volt szokatlan a leendő diákokkal beszédbe elegyedő egyetemi oktatók látványa sem, bár a legnagyobb sikert most is eDE, az egyetemi kabalamókus aratta.


Óriási volt az érdeklődés Fotó: unideb.hu

A reménybeli egyetemistáknak Molnár Dániel adta meg a választ az örök kérdésre: „Milyen hallgatónak lenni a Debreceni Egyetemen?” A Hallgatói Önkormányzat kabinetfőnöke folytatta a legek felsorolását. – Debrecenben van az ország legnagyobb gólyatábora, a legnagyszerűbb tanévnyitó show, a yoUDay, de említhetném akár a gólyabálokat, a sport-, kulturális és szórakoztató programokat – emelte ki Molnár Dániel, aki hozzátette, hogy a Debreceni Egyetemen egy dolgot nem lehet: unatkozni!

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.