2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Veszprém

Testvérvárosok csatája a futsalpályán

Október végén hatodik alkalommal látta vendégül a megyeszékhely testvérvárosait az 1. Futsal Club Veszprém együttese. A hatcsapatos U12-es viadalra Sepsiszentgyörgy, Tarnów, Nyitra és Passau fiataljai érkeztek.

A mezőny két veszprémi csapattal, az 1. Futsal Club Veszprém és a VFC USE gárdáival egészült ki. A felek körmérkőzéses rendszerben, a futsal szabályainak megfelelően mérték össze tudásukat. A találkozóknak a Vetési gimnázium adott otthont a szombati és vasárnapi játéknapokon.


Testvérvárosait látta vendégül a Királynék Városa (fotó: Domján Attila)

Rajki Tamástól, a szervező veszprémi futsalklub ügyvezetőjétől megtudtuk: a torna iránti érdeklődés csak nőtt az évek során, örömmel érkeznek a delegáltak a királynék városába. A megmérettetés célja továbbra is a testvérvárosi kapcsolatok elmélyítése, a sportbarátságok ápolása és a tehetségek felkutatása ­– tette hozzá.

A sporteseményeken kívül további programokkal is kedveskedtek a szervezők a gyerekeknek: városnézésre és állatkerti látogatásra is lehetőség nyílt.

Szoros lett a vége: gólkülönbség döntött a kupa sorsáról (fotó: Domján Attila)

A  testvérvárosok futsaltornája vendégsikerrel ért véget. A körmérkőzéses tornát két csapat is veretlenül zárta: a Donát Máté irányította VFC USE és a nyitraiak nem bírtak egymással a pályán. Végül a szlovákiai csapat jobb gólkülönbségével hódította el a tornagyőzelmet a tavalyi győztes orra elől. A dobogó alsó fokára a Sepsiszentgyörgy állhatott fel. A torna gólkirályának járó különdíjat Kelemen Ádám, a VFC USE fiatal játékosa vehette át.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek