EUR: 346,51 Ft
CHF: 324,66 Ft
2020. május 31., vasárnap
Angéla, Petronella

Egyéb Veszprém

Testvérvárosok csatája a futsalpályán

Október végén hatodik alkalommal látta vendégül a megyeszékhely testvérvárosait az 1. Futsal Club Veszprém együttese. A hatcsapatos U12-es viadalra Sepsiszentgyörgy, Tarnów, Nyitra és Passau fiataljai érkeztek.

A mezőny két veszprémi csapattal, az 1. Futsal Club Veszprém és a VFC USE gárdáival egészült ki. A felek körmérkőzéses rendszerben, a futsal szabályainak megfelelően mérték össze tudásukat. A találkozóknak a Vetési gimnázium adott otthont a szombati és vasárnapi játéknapokon.


Testvérvárosait látta vendégül a Királynék Városa (fotó: Domján Attila)

Rajki Tamástól, a szervező veszprémi futsalklub ügyvezetőjétől megtudtuk: a torna iránti érdeklődés csak nőtt az évek során, örömmel érkeznek a delegáltak a királynék városába. A megmérettetés célja továbbra is a testvérvárosi kapcsolatok elmélyítése, a sportbarátságok ápolása és a tehetségek felkutatása ­– tette hozzá.

A sporteseményeken kívül további programokkal is kedveskedtek a szervezők a gyerekeknek: városnézésre és állatkerti látogatásra is lehetőség nyílt.

Szoros lett a vége: gólkülönbség döntött a kupa sorsáról (fotó: Domján Attila)

A  testvérvárosok futsaltornája vendégsikerrel ért véget. A körmérkőzéses tornát két csapat is veretlenül zárta: a Donát Máté irányította VFC USE és a nyitraiak nem bírtak egymással a pályán. Végül a szlovákiai csapat jobb gólkülönbségével hódította el a tornagyőzelmet a tavalyi győztes orra elől. A dobogó alsó fokára a Sepsiszentgyörgy állhatott fel. A torna gólkirályának járó különdíjat Kelemen Ádám, a VFC USE fiatal játékosa vehette át.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.

 • Hol vagy, Brigitta?

  Hol vagy, Brigitta?

  A szekszárdi rendőrök keresik a 17 éves Kocsis Brigittát, aki március 28-án távozott engedély nélkül a szedresi lakásotthonból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem ad magáról.