EUR: 322,08 Ft
CHF: 281,32 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Sopron

Tíz éremmel tértek haza

Hatodik alkalommal rendezték meg Londonban a csokoládékészítés legrangosabb független világversenyét, az International Chocolate Awardst.

A soproni Harrer Chocolat izgalmas csokoládékreációi hat különböző kategóriában is a dobogón végeztek.


A csokoládé-készítés teljes folyamata Karlék kezei alatt ment végbe
Fotó: Harrer Chocolat

A legnevesebb külföldi csokoládé-szakértők, gasztronómiai szakértők, sommelier-k és séfek alkotta nemzetközi zsűri értékelte a világ minden tájáról érkező csokoládémesterek és kézműves-manufaktúrák által nevezett termékeket nemrég Londonban. A Harrer Chocolat két arany-, hat ezüst- és két bronzérmet szerzett a megmérettetésen.
– A versenynek különleges jelentősége van számunkra, mert ez az első alkalom, hogy bean-to-bar csokoládékkal készültünk – mesélte Harrer-Abosi Beatrix, a Harrer Chocolat társtulajdonosa. – A bean-to-bar technológia a csokoládékészítés csúcsa. Azt jelenti, hogy a csokoládékészítés teljes folyamata a kezünk alatt megy végbe, már a kakaóbabtól kezdve.

A Harrer Chocolat csokoládéi régóta magas színvonalat képviselnek
Fotó: Harrer Chocolat

Maga a procedúra több lépésből áll, viszonylag hosszadalmas és meglehetősen bonyolult: a kakaóbabok egzotikus termőterületekről való beszerzésétől a pörkölésen át egészen a konsírozásig minden egyes lépésnek megvan a maga trükkje és technikája, amellyel a csokoládémester lehetőséget nyer arra, hogy minél különlegesebb textúrákat és ízkaraktert alakíthasson ki. Mivel ez a folyamat kimondottan komplikált, így nagyon kevés gyártó vállalkozik rá. Éppen ezért is hatalmas öröm és elismerés a Harrer Chocolate számára, hogy az első bean-to-bar termékeik díjat nyertek. A soproni manufaktúra több olyan versenyzőtársát utasította maga mögé, akik már sok-sok éve ezzel a technikával dolgoznak.
Bár az eredmény önmagért beszél, de nem magától értetődő: rengeteg próbálkozás és kitartó munka eredménye, ami Karl Harrer cukrász- és csokoládémester állhatatos hozzáállásának köszönhető. Ő az, aki megálmodta, majd 2009-ben létrehozta Sopronban a Harrer csokoládébirodalmat, és több mint 40 a szakmában eltöltött év után is ugyanazzal a gyermeki lelkesedéssel fog neki egy-egy újabb ízvilág megalkotásának.
Vajon honnan jön az erő a folytonos megújuláshoz? A mindig szerény Karl Harrer mosolyogva csak így válaszolt: – Ugyan, csak kísérleteztem egy kicsit!


 

Karl Harrer nagyon szeret “kísérletezni” a csokoládékkal
Fotó: Harrer Chocolat

Az egyik ezüstéremről szóló oklevél
Fotó: Harrer Chocolat

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.