EUR: 324,37 Ft
CHF: 278,88 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Sport

Tíz év után nem Ibrahimovic az év labdarúgója Svédországban

Tíz év után nem Zlatan Ibrahimovicot választották az év labdarúgójának Svédországban, a 2017-es aranylabdát az orosz FC Krasznodar védője, Andreas Granqvist érdemelte ki.

A 36 éves Ibrahimovic, aki tavaly mondta le a válogatottságot, majd idén áprilisban súlyos térdsérülést szenvedett, s a múlt hét végén térhetett csak vissza, 2007 és 2016 között rendre elnyerte az elismerést, összesen pedig 11 alkalommal bizonyult az év legjobbjának. A díj történetében egyetlen másik futballista sem nyert kettőnél többször.

Granqvist Ibrahimovic utódja a válogatott csapatkapitányi posztján, vezetésével a svédek kijutottak a jövő évi, oroszországi világbajnokságra.

A Manchester Unitedben légióskodó Ibrahimovic ugyanakkor ezúttal sem maradt díj nélkül: ő kapta a legjobb támadónak járó elismerést.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hazaigazolt Tajti Mátyás

  Hazaigazolt Tajti Mátyás

  A DVTK színeiben folytatja pályafutását Tajti Mátyás, a magyar U21-es labdarúgó-válogatott középpályása.

 • Tóth „Potya” István a mi hősünk!

  Tóth „Potya” István a mi hősünk!

  Az FTC–Maccabi Tel Aviv Európa-liga-selejtező előtt nem mindennapi országos kiállításmegnyitó volt a Fradi Múzeumban. A Ferencváros és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége közösen emlékezett meg Tóth „Potya” Istvánról, az FTC kiemelkedő labdarúgójáról, a csapat első hivatásos edzőjéről, aki a második világháború alatt, 1944-ben társaival több száz zsidót mentett meg a biztos haláltól.

 • Ez a vb álomcsapata

  Ez a vb álomcsapata

  Kihirdette a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a szurkolók világbajnoki álomcsapatát. Mindenképpen meg kell jegyezni, hogy ez az összeállítás inkább érzelmi, mint szakmai alapon jött létre, hiszen három brazil labdarúgó is helyet kapott a keretben és Cristiano Ronaldo is be lett válogatva.