EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 07., vasárnap
Róbert

Egyéb Szombathely

Tíz hazai gól a fedett uszodában

Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) Matajsz Márk által edzett felnőtt csapata október 28-án este a kaposváriak legyőzésével begyűjtötte első pontjait az OB I-ben.

A harmadosztályból két év alatt az OB I-ig verekedte magát az AVUS. Ebben a sikerben oroszlánszerepet vállalt a klub elnöke, Juhász Tibor, aki babonából az uszoda előtt okostelefonján nézte a történelmi meccset, és csak a negyedik negyed végét jelző dudaszó után ment be ünnepelni a srácokhoz.


Megvan az első győzelem az OB I-ben Fotó: aligator.hu

–  Alig tudok megszólalni, sírok, nevetek, a fiúk oroszlánként küzdöttek, és a munka meghozta az eredményt. Csodálatos győzelmet arattunk, nagyon boldog vagyok, egész életemben erre vágytam, és most sikerült elérni, feljutottunk a legmagasabb osztályba és már győztes meccsünk is van – fogalmazott lapunknak az aligátorok vezetője.

A szombathelyi fedett uszodában mintegy 250 néző azt láthatta, hogy E.ON OB I-es bajnokság „A” csoportjában, az alapszakasz 5. fordulójában az AVUS a Kovács B. – Ekler, Takács, Baj, Basara, Garancsy, Kiss Cs. összeállításban ugrott medencébe, majd csereként Ukumanov, Cvetic, Polovic, Hajmási, Kutasi és Kurucz is lehetőséget kapott Matajsz Márktól.


Matájsz Márk vezetőedző fiai összeszedetten játszottak Fotó:aligator.hu

Az első negyedben a vendégek szereztek vezetést, és noha a szombathelyiek még egyenlíteni tudtak, a kaposváriak két góllal elhúztak (1-3). Aztán a második játékrészben feljött az AVUS, a védekezés és a támadójáték is hatékonyabb lett. Kiss Csaba távoli gólja után (4-5) óriási buzdításba kezdett a szombathelyi uszoda népe. A hazai közönség a negyed végén annak örülhetett, hogy Kovács Barnabás bravúrok sorozatát mutatta be és hogy Ekler Bendegúz egy gólra (5-6) hozta fel a hazai srácokat.

A harmadik negyedben az Európa-bajnok Kiss Csaba kiegyenlített (6-6), aztán Takács Kristóf találatával először vezetett az AVUS (7-6). A kapuban Kovács kitűnően hárított, a vége előtt Garancsy gólja pedig már azt jelentette, hogy kettővel vezetett az AVUS. Egy távoli lövés után egy gólra csökkent a hátrány, ami könnyen kettő is lehetett volna, ha Basara a kapufa helyett a kaput találja el (8-7). Az utolsó játékrészben forrt a medence, tombolt a publikum, szóltak a dudák, pergett a dob, a drukkerek fantasztikus atmoszférát varázsoltak. A negyed közepén Baj centerből szerzett góljával már 10-7-re vezetett az AVUS, a végén a kaposváriak még dobtak egyet, de a nyolcadik találatuk már nem sokat számított.

Ezzel az AVUS története első OB I-es sikerét aratta, a végeredmény 10-8 lett, ami után úgy ünnepelt a csapat, mintha bajnokságot nyert volna, de nem csoda, hiszen történelmi pontokat szereztek a srácok.

Hétről hétre jobb a csapat Fotó: aligator.hu

A történelmi győzelem után Vincze Balázs szakmai igazgató azt mondta, hogy a BVSC és a Vasas elleni nyílt meccsek már előrevetítették, hogy ha a sebességkülönbséget áthidalja az együttes, a csapat hisz magában és jó döntéseket hoznak a játékosok, jönnek a pontok is. Matajsz Márk vezetőedző pedig arról beszélt, hogy egész héten úgy készültek a fiúk, mintha bajnoki döntőre kellett volna kiállni. Kovács Barnabás, a fiatal bravúrkapus nagyon örült, hogy védéseivel hozzájárulhatott a győzelemhez. Szerinte hétről hétre jobban játszik a csapat.

A szombathelyi közönség is egyre inkább a saját csapatának tekinti az aligátorokat, akik legközelebb december 16-án, az FTC ellen játszanak hazai környezetben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.