EUR: 350,72 Ft
CHF: 331,40 Ft
2020. május 25., hétfő
Orbán

Külföld

Több halálos áldozatot követelt Irakban és Iránban a földrengés

Számos halálos áldozatot követelt Irakban és Iránban a vasárnap esti földrengés.

Hírügynökségi jelentések szerint a 7,3-es erejű földmozgás leginkább a két ország határvidékét sújtotta, de érezni lehetett egész Irakban és még Izraelben is.


Az északnyugati Kermánsáh tartomány kormányzója közölte, hogy a kormányzóságban legalább harminc ember vesztette életét, és mintegy kétszázan sérültek meg. Hozzátette, hogy az áldozatok pontos számát csak órák múlva tudják majd megállapítani.

Az iráni hatóságok nem sokkal később azonban már legalább hatvan halálos áldozatról számoltak be, a sérültek számát pedig háromszázra tették – jelentette az iráni állami televízió.

A Kermánsáh tartomány érintett részeiben lévő településeken az emberek az utcán várják ki a lehetséges utórezgéseket. Irán vidéki részein sok házat sártéglákból építenek, amelyek kevésbé képesek ellenállni egy földmozgásnak mint más építőanyag. A helyiek beszámolói szerint több kisebb utórezgés is volt.

Az iraki Kurdisztán fővárosában, Erbílben legalább egy ember vesztette életét, és mintegy 50-en megsérültek. Az észak-iraki térségben összesen legalább négyen haltak meg, és több mint százan megsérültek.

A földrengés az iraki Szuleimáníja kormányzóságbeli Darbandikhán városban okozta a legnagyobb pusztítást, ott négyen haltak meg és több mint harmincan szenvedtek sérüléseket.

A katasztrófa következményeiről egyelőre kevés információ van, de félő, hogy az áldozatok száma és a kár mértéke nőni fog.

Kapcsolódó Cikkek