2019. október 15., kedd
Teréz

Extra

Törőcsik Mari üzent a kórházból: Talán azt is megérem, hogy még egyszer színpadra állok

Megható üzenetet küldött a Markusovszky kórházból Törőcsik Mari. A Nemzet Színésze ma ünnepli a születésnapját, ahol kollégái személyes üzenetekkel lepték meg a nagybeteg színésznőt. Szívhez szóló válaszában a színésznő kifejtette, reméli hogy még visszatérhet a világot jelentő deszkákra. 

 

-A Nemzeti Színház társulatának üzenem, beleértve mindenkit a pincétől a padlásig, a műszaktól a takarítókig: részint nekik is köszönhetem, hogy még itt az ágyban fekszem és beszélek. Annyi szeretetet kaptam tőlük, ami életben kell, hogy tartson. Talán azt is megérem, hogy még egyszer színpadra állok. Egyszer nevetve felszóltam a műszaknak: nem azért dicsérgetem magukat, hogy éppen csak örömet okozzak, hanem ha rám esik valami, akkor nekem végem van. – úgyhogy jókat röhögtünk. Hogy mondjam…nincs ennél több. Mindjárt sírva fakadok! Nagyon szeretem a Nemzeti Színházat a pincétől a padlásig.” – köszönte Törőcsik Mari a betegágyáról a 82. születésnapjára kapott üzenetekre.


Fotó: Nemzeti Színház Facebook

A színésznőt hetekkel ezelőtt szállították vissza tüdőgyulladással a szombathelyi Markusovszky kórházba. Több kollégája aggodalmát fejezte ki a színésznő kritikus állapota miatt, többek között Varnus Xavér is.

Most írt nekem lánya: Törőcsik Mariska, ez a csodálatos angyal nagyon rosszul van, súlyos tüdőgyulladással fekszik a szombathelyi kórház intenzív osztályán. Lehet, hogy a kollektív gondolat ereje csak szóbeszéd, de az is lehet, hogy igaz. Gondoljatok rá tehát! Oly jó lenne, ha még egy kicsit maradhatna. Annyira gyönyörű ez az ősz. S oda, ahová jegye szól (amint mindannyiunk jegye is), később is megy majd vonat. Bár neki, ha egy napon mégis elindul, hatlovas hintó járna, s mennyei konfetti-zápor.” -osztotta meg követőivel az orgonaművész.


Törőcsik Mari 
MTVA Fotó: Zih Zsolt

A Körhinta és a Szerelem című filmek sztárjának az utóbbi egy hónapban jelentős javulás állt be az állapotában, pár héttel ezelőtt már látogatót is tudott fogadni a kórházi ágyánál.

-A Nemzeti Színház és a család tájékoztatja a közvéleményt, hogy Törőcsik Mari állapota fokozatosan
javul, a Nemzet Színésze kikerült az intenzív osztályról. A művésznőnél ma látogatást tett Balog
Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a szombathelyi Markusovszky Kórházban. A Nemzet
Színészének állapotáról a család, a Nemzeti Színház és a kórház továbbra is folyamatosan konzultál,
és közösen tájékoztatja a közvéleményt -állt a Nemzeti Színház üzenetében.

Világsztár rendező is köszöntötte Törőcsiket

Az egyik legmeghatóbb üzenetet a világhírű orosz rendező, Anatol Vaszilijev küldte e-mailben a művésznőnek, amit Kozma András dramaturg tolmácsolt.

Drága, szeretett Mari!

 Mindig hiányzol. Még amikor megfeledkezem Rólad, akkor is hiányzol. És mindenkinek, akivel színházi szemináriumok során találkozom, Rólad mesélek! Büszke vagyok Rád és rajongok érted.  Születésnapod alkalmából köszöntelek Téged!  

A Te Anatolijod

 Kelj fel és menj ki sétálni. Ősszel minden olyan szép és szomorú.”

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek