2019. április 25., csütörtök
Márk

Egyéb Miskolc

Trófeamustra Háromhután

Igazi őszi időben rendezte meg 9. trófeamustráját az Északerdő Zrt. A Háromhutai Vendégháznál a társaság vadászterületeiről származó 82 trófeán túl további 19-et is bemutattak.   

A résztvevőket Zay Adorján, az Északerdő Zrt. vezérigazgatója köszöntötte. Beszédében úgy fogalmazott, hogy az idei bőgési szezon átlagosnak mondható. Kijelentette, hogy az erdészeti társaság területén nagyon nagy trófeát nem szereztek. Az elmúlt két szezonban 11 kiló fölötti bikák is voltak, most azonban a kilenc kilót nem sikerült túllépni.


A résztvevőket Zay Adorján, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója köszöntötte

A vadászati hatóság részéről a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal földművelésügyi osztályvezetője értékelte a szezont. Berta Béla azt mondta: változatos volt az agancsfelrakási időszak 2017-ben. A megyében a szarvasbőgés szeptember elején kezdődött, a fő időszak 15. és 25. közé esett, de helyenként egy-két napra elcsendesedett az erdő.

Összesen 420 trófea került terítékre az idei mustrán

Ebben a bőgési időszakban 92 bika került terítékre a vadászterületeken. Négy 8 és 9 kiló közötti bikát ejtettek el, a legnagyobbat (8,62 kiló, 203 pont) a Dél-Bükki Erdészet területén. Az idén lett az eddigi legnagyobb átlagsúly, 5,59 kiló, az érmes arány pedig 35,8 százalék.

Agancsok közt a Borsodi Trófeamustrán

Kapcsolódó Cikkek

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Tudomány és szakmaismeret

  Tudomány és szakmaismeret

  Hatodik alkalommal rendezték a Péch Antal szakmai napot, melynek zárásakor kezdetét vette a negyedik alkalommal megrendezett Szakmák Éjszakája.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.