EUR: 321,36 Ft
CHF: 284,67 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Külföld

Trump felfüggesztette az elefánttrófea amerikai bevitelét engedélyező döntést

Donald Trump amerikai elnök pénteken felfüggesztette azt az előző napi döntést, amely engedélyezné leölt elefántok trófeáinak bevitelét az Egyesült Államokba.

Az amerikai államfő Twitter-bejegyzésben közölte: addig felfüggeszti a döntést, amíg az “összes környezetvédelmi tényt” áttekinti.


Az amerikai szövetségi vadászati és halászati hivatal (USFWS) csütörtökön jelentette be, hogy “importengedélyeket fog kibocsátani Zimbabwében és Zambiában 2016. január 21. és 2018. december 31. között hobbivadászaton leölt elefántok trófeáira”. A hivatal azzal indokolta a lépést, hogy a vadászat és az állati testrészek kivitele az érintett országokból többletbevételt hozhat az ottani természetvédelmi erőfeszítések számára.

A bejelentés heves bírálatot váltott ki természetvédő szervezetek körében. A felháborodást tovább fokozta, hogy a közösségi médiában Trump fiairól készült fényképeket tettek közzé, amelyeken Eric és Donald Jr. Trump kilőtt állatok teteme mellett pózolnak. Értesülések szerint a Trump fiúk lelkes vadászok.

Az egyik szervezet szerint az elefántok száma 30 százalékkal csökkent 2007 és 2014 között Afrikában, ezen belül Zimbabwében 6 százalékkal.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soros újra Brüsszelben lobbizott

  Soros újra Brüsszelben lobbizott

  A spekuláns Jyrki Katainen finn és Vĕra Jourová cseh uniós biztosokkal egyeztetett a Soros György a CEU helyzetéről. Az ENSZ migrációs csomag elfogadtatása érdekében gyakran egyeztet az amerikai milliárdos, többek közt Jean-Claude Junckerrel és Frans Timmamermanns csúcsvezetőkkel.

 • Háromméteres fallal védi magát Soros

  Háromméteres fallal védi magát Soros

  Bár Soros György teljes mellszélességben kiáll a nyitott határokat és társadalmakat szorgalmazó rögeszméje mellett, saját villáját három méteres betonfal veszi körül.

 • Mi lesz veled, brexit?

  Mi lesz veled, brexit?

  Elutasította a londoni alsóház a Nagy-Britannia unióból való kilépésének feltételeiről szóló megállapodást. A brüsszeli migránssimogatás, bürokrácia és arrogancia nagymértékben hozzájárult a Brexithez.