2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb II.kerület

Tűzoltójátszótér!

Elkészült a kerület első, saját fenntartású tematikus tűzoltójátszótere a Vérhalom téren. Láng Zsolt polgármester a II. kerületi hivatásos tűzoltókkal együtt adta át az eszközöket, amelyek a lánglovagok kalanddal teli világába varázsolják a gyerekeket.


A tűzoltójátszótéren 14 új játszószert építettek. Létesítettek többek között egy tűzoltóállomást tűzoltócsővel, tűzoltócsappal és csúszdával. A helikopterleszálló öntött gumiburkolatú, ugyanúgy, mint a kialakított közúthálózat, amelyről nem hiányoznak természetesen a tűzoltóautók sem.


A tematikus tűzoltó játszótóret Láng Zsolt polgármester adta át a kicsiknek (Fotó: Budai Polgár)

– A gyerekek biztonságáról a játszóeszközök alatt és között ütéscsillapító burkolattal; öntött gumival, homokkal, műfűvel gondoskodtak, melyek egyben útként kötik össze egy elképzelt város különböző helyszíneit – mondta az átadón Láng Zsolt polgármester.
A parkban már közel száz éve, 1919-ben játszótér állt, ez a főváros egyik legrégebbije. A II. Kerületi Önkormányzat novemberben elvégzett 60 millió forintos beruházása keretében nemcsak a tűzoltó játszóeszközökkel bővült a játszótér, hanem a területen lévő többi eszköz is megújult.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.