2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb II.kerület

Tűzoltójátszótér!

Elkészült a kerület első, saját fenntartású tematikus tűzoltójátszótere a Vérhalom téren. Láng Zsolt polgármester a II. kerületi hivatásos tűzoltókkal együtt adta át az eszközöket, amelyek a lánglovagok kalanddal teli világába varázsolják a gyerekeket.


A tűzoltójátszótéren 14 új játszószert építettek. Létesítettek többek között egy tűzoltóállomást tűzoltócsővel, tűzoltócsappal és csúszdával. A helikopterleszálló öntött gumiburkolatú, ugyanúgy, mint a kialakított közúthálózat, amelyről nem hiányoznak természetesen a tűzoltóautók sem.


A tematikus tűzoltó játszótóret Láng Zsolt polgármester adta át a kicsiknek (Fotó: Budai Polgár)

– A gyerekek biztonságáról a játszóeszközök alatt és között ütéscsillapító burkolattal; öntött gumival, homokkal, műfűvel gondoskodtak, melyek egyben útként kötik össze egy elképzelt város különböző helyszíneit – mondta az átadón Láng Zsolt polgármester.
A parkban már közel száz éve, 1919-ben játszótér állt, ez a főváros egyik legrégebbije. A II. Kerületi Önkormányzat novemberben elvégzett 60 millió forintos beruházása keretében nemcsak a tűzoltó játszóeszközökkel bővült a játszótér, hanem a területen lévő többi eszköz is megújult.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.