EUR: 317,86 Ft
CHF: 280,77 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb II.kerület

Tűzoltójátszótér!

Elkészült a kerület első, saját fenntartású tematikus tűzoltójátszótere a Vérhalom téren. Láng Zsolt polgármester a II. kerületi hivatásos tűzoltókkal együtt adta át az eszközöket, amelyek a lánglovagok kalanddal teli világába varázsolják a gyerekeket.


A tűzoltójátszótéren 14 új játszószert építettek. Létesítettek többek között egy tűzoltóállomást tűzoltócsővel, tűzoltócsappal és csúszdával. A helikopterleszálló öntött gumiburkolatú, ugyanúgy, mint a kialakított közúthálózat, amelyről nem hiányoznak természetesen a tűzoltóautók sem.


A tematikus tűzoltó játszótóret Láng Zsolt polgármester adta át a kicsiknek (Fotó: Budai Polgár)

– A gyerekek biztonságáról a játszóeszközök alatt és között ütéscsillapító burkolattal; öntött gumival, homokkal, műfűvel gondoskodtak, melyek egyben útként kötik össze egy elképzelt város különböző helyszíneit – mondta az átadón Láng Zsolt polgármester.
A parkban már közel száz éve, 1919-ben játszótér állt, ez a főváros egyik legrégebbije. A II. Kerületi Önkormányzat novemberben elvégzett 60 millió forintos beruházása keretében nemcsak a tűzoltó játszóeszközökkel bővült a játszótér, hanem a területen lévő többi eszköz is megújult.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.