EUR: 343,47 Ft
CHF: 316,31 Ft
2020. június 06., szombat
Norbert, Cintia

Egyéb Szombathely

Új edző a zöld-fehérek élén

Mészöly Géza, Pacsi Bálint és a Vörös Csaba technikai vezető után kapóssá vált a szombathelyi kispad, amelyre többen önszántukból is leültek volna, de többeket be is ajánlottak. Egervári Sándor, László Csaba és Supka Attila is esélyes volt, végül a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy november 13-tól az 53 éves Michal Hipp irányítja a Haladás edzéseit.

A csehszlovákiai születésű, de már szlovák szakember játékosként a Nyitra, a Vienna, a Slavia Praha és a Kosice együtteseit erősítette, közben pedig a csehszlovák, majd a szlovák válogatottban is bemutatkozott. Edzőként 2000-ben Nyitrán startolt, majd az Artmedia Petrzalkánál másodedzőként dolgozott. 2003 és 2006 között hazája válogatottjának trénere volt, majd Oroszországban a Saturn Moszkva kispadját koptatta. 2012-ben Stanislav Grigával együtt szövetségi kapitánynak nevezték ki. Miután szerződést bontottak vele, újra Nyitrán volt vezetőedző, 2016-tól pedig a cseh Jihlava szakmai munkájáért felelt.


Edzés közben az új vezetőedzővel  Fotó: CSG

Hipp magával hozta segítőit is. Pinte Attilát nem kell bemutatni a magyar szurkolóknak, hiszen a támadó középpályás éveken keresztül erősítette a Ferencváros együttesét. A szakmai stábhoz csatlakozott még Desits Szilárd pályaedző, a fizioterapeuta Máté Botond, az erőnléti edző Gábris Csaba lett. Kapusedzőként továbbra is Jakab Csabát foglalkoztatják, az orvosi, illetve masszőri stáb összetétele nem változott.

Az új vezetőedzővel kötött szerződés az idény végéig, vagyis 2018. június 30-ig szól. A minimális célkitűzés, hogy a Haladás az élvonalban maradjon. Ennek érdekében a téli szünetben várhatóan több futballistától elköszönnek és lesznek új igazolások is.


A támadójátékon és a védekezésen is van még mit csiszolni Fotó: CSG

A döntéshozó taggyűlés után Michal Hipp rögtön le is vezette az első edzést a zöld-fehéreknek. Kétkapus játékot vezényelt a mester, aki Halmosiék között kísérte figyelemmel és nemegyszer meg is állította a tréninget, hogy egy-egy játékosnak közvetlenül is elmagyarázza, mit vár el. A klub honlapjának nyilatkozva a szlovák edző elmondta: korábban többször látta már a Haladás csapatát játszani, ez nagyban megkönnyíti az ismerkedést.

– A játékosok nagyon igyekeztek, szerették volna megmutatni mit is tudnak valójában. Nagyon bő a keret, a fiatal és a rutinos játékosokból is sok játszik nálunk, a középkorosztály viszont hiányzik. A helyzet komoly, de nem kritikus, nem tekintünk visszafelé, csak előre. A legfontosabb, hogy a fiúk betartsák, amit kérek. Minden erőmmel azon leszek, hogy győzelmekre vezessem a Haladást – fogalmazott a haladas.hu-nak az új vezetőedző.

Halmosi Péter csapatkapitány szerint Hipp határozott, karakán edző, sokban hasonlítanak egymásra. Látszik rajta, hogy tudja, mit akar. – Annak ellenére, hogy nem magyar ajkú a mester, a kommunikációval sincs gond, hiszen a futball közös nyelv, egyébként pedig Pinte Attila, Desits Szilárd és Gábris Csaba is perfekt magyarok, de Michal Hipp is mindent ért magyarul. Nemcsak edzésen, napközben is sokat vagyunk együtt, ez segít neki, hogy minél hamarabb megismerjen bennünket. A jelenlegi helyezésünk ellenére az edzéseken és az öltözőben is jó a hangulat. Szerintem nemcsak a sikereket, a kudarcokat is megfelelően kezeli a csapat – tette hozzá Halmosi.

Desits Szilárd is segíti az új tréner munkáját Fotó: CSG

A Haladás legközelebb november 25-én lép pályára a Rohonci úti sportkomplexumban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.