EUR: 322,84 Ft
CHF: 282,26 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Egyéb Ózd

Új esetkocsi extrákkal

Csaknem 50 millió forintot ér a városunk mentőállomására érkezett új Mercedes esetkocsi, amelynek rendszerbe állításával tovább nőtt a sérültek, betegek esélye a gyors és szakszerű beavatkozásra.

Az ózdi mentőállomás esetkocsival rendelkező egység, így a mentőautókon szolgálatot teljesítő mentőápoló és gépkocsivezető mellett egy felsőfokú végzettséggel rendelkező mentőtiszt vagy orvos is dolgozik. Ennek megfelelően magasabb a beavatkozási jogkörük is, végezhetnek intubálást, altatást, nagyobb dózisú gyógyszerezést, stb. A kiemelt mentőegység napi 24 órában teljesít szolgálatot a Miskolcon működő mentésirányítás utasítása alapján, ahonnan balesetekhez, eszméletvesztéshez és más azonnali beavatkozást igénylő esetekhez vezénylik őket. Az emelt kezelési elvárásokhoz magas szintű felszereltséggel látják el ezeket a járműveket, hiszen van bennük defibrillátor, EKG, lélegeztetőkészülék vagy infúziós pumpa is.


Az Országos Mentőszolgálat 2016-ban rendelt 195 darab magas felszereltségű esetkocsit, amelyekből a napokban Ózdra is jutott. A biztonságos és kényelmi szempontoknak megfelelő autó többek között navigációs rendszerrel, tolatókamerával, automata sebességváltóval, sávelhagyás-figyelmeztetéssel, infúziómelegítővel, gyógyszerhűtővel és a ma legmodernebb Stryker hordággyal is rendelkezik. Az eddigi esetkocsi innentől mentőautóként funkcionál tovább.

Fotó: Lokál
Új esetkocsi az ózdi mentőállomáson

A helyi polgárok számára talán fel sem tűnt, hogy a város jobbikos vezetőinek ingerküszöbét nem érte el az új esetkocsi, hiszen nem reklámozták az új szerzeményt, mert azt „csak” a Fidesz–KDNP kormányzat egészségügyi vezetői adták Ózdnak.

Fotó: Lokál
Modern hordágy, extra felszereltség az új autóban

Kapcsolódó Cikkek