EUR: 352,76 Ft
CHF: 333,85 Ft
2020. április 10., péntek
Zsolt

Egyéb XXI.kerület

Új játszóudvart kaptak az Erdősori-kicsik is

A Mázoló utcában található Erdősori bölcsődébe járók játszóudvarát is felújították. Borbély Lénárd polgármester elmondta, a csepeli önkormányzat számára fontos a jövő nemzedéke, gyermekeink jövője. Virág Ágnes részlegvezető arról számolt be, hogy nagy nap ez mind a gyerekek, mind a nevelők számára, és nagy örömmel vették birtokba a felújított játszóudvart.

Az Erdősori bölcsőde 1975 óta működik, de az azóta eltelt időben csak kisebb javításokat végeztek benne. Most vadonatúj, szép játszóudvart adnak át a kicsiknek. Az udvar újjávarázsolása a Csepeli Városfejlesztési Kft. beruházásában, 43 millió forintból valósult meg. A munkálatok során új kerítést építettek, és megemelték a terepszintet, amely így egy szintbe került a terasszal, ezáltal megszűnt a balesetveszély. 390 négyzetméteren fektettek le térkő burkolatot, 220 négyzetméteren pedig öntött gumiburkolatot. Csaknem ezer négyzetméteren gyepesítették a földet. Tizenkét új játékot helyeztek ki, kettőt pedig felújítottak. A nyári hőségre tekintettel két párakaput telepítettek, emellett három napvitorlás árnyékolót építettek a homokozó fölé.


Az Erdősori bölcsődei részleg Csepel kertváros

családias részén várja a kisgyermekes családok jelentkezését. A bölcsőde 78 férőhelyes, hat csoportszobában szakképzett kisgyermeknevelők biztosítják a beíratott gyermekek gondozását, foglalkoztatását. Jelenleg 67 kisgyermekről gondoskodnak.


 

Kapcsolódó Cikkek