EUR: 348,96 Ft
CHF: 327,02 Ft
2020. május 29., péntek
Magdolna

Egyéb Székesfehérvár

Új Öveges professzorokat keresnek

Természettudományi labort alakít ki a fehérvári civil házban az Echo Innovációs Műhely és az Óbudai Egyetem. Az uniós támogatással megvalósuló új intézmény programjaival 12 ezer diákot szeretnének elérni.

Az élményközpont célja, hogy bővüljön a természettudományos élménypedagógiai programkínálat a közép-dunántúli iskolák számára, terjedjen a kísérletközpontú oktatás, valamint népszerűbbek legyenek a természettudományos és műszaki pályák. Az élményközpontban helyet kap majd egyebek mellett a mechatronika, a gépészmérnöki csodák világa, egy bűnügyi helyszínelőlabor, 3D-s tervezés és nyomtatás, valamint élményfizikai kísérletek is.


Az Óbudai Egyetem vezetésével a szakemberek többek között olyan fizikai élménypedagógiai programokat dolgoznak ki, amelyek az atomenergia, a megújuló energiaforrások megismertetésén túl lehetőséget teremt az univerzum titkainak kifürkészésére, kísérleteken keresztül segít megérteni a fizika világát, valamint betekintést enged a légkör tudományába. A matematikát a problémamegoldó képesség és a logikus gondolkodás fejlesztésének irányából közelítik meg. Az épületben 300 négyzetméternyi területen alakítják ki az elkülönült élményközpontot: egy nagyobb oktató-előadó terem, valamint négy kisebb tematikus labor, kapcsolódó raktár, tanári-oktatói szoba is lesz a szinten. Az élményközpont befogadóképessége 80 fő lesz. A labort 2018 szeptemberében nyitják meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.