EUR: 322,60 Ft
CHF: 282,52 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Egyéb Székesfehérvár

Új Öveges professzorokat keresnek

Természettudományi labort alakít ki a fehérvári civil házban az Echo Innovációs Műhely és az Óbudai Egyetem. Az uniós támogatással megvalósuló új intézmény programjaival 12 ezer diákot szeretnének elérni.

Az élményközpont célja, hogy bővüljön a természettudományos élménypedagógiai programkínálat a közép-dunántúli iskolák számára, terjedjen a kísérletközpontú oktatás, valamint népszerűbbek legyenek a természettudományos és műszaki pályák. Az élményközpontban helyet kap majd egyebek mellett a mechatronika, a gépészmérnöki csodák világa, egy bűnügyi helyszínelőlabor, 3D-s tervezés és nyomtatás, valamint élményfizikai kísérletek is.


Az Óbudai Egyetem vezetésével a szakemberek többek között olyan fizikai élménypedagógiai programokat dolgoznak ki, amelyek az atomenergia, a megújuló energiaforrások megismertetésén túl lehetőséget teremt az univerzum titkainak kifürkészésére, kísérleteken keresztül segít megérteni a fizika világát, valamint betekintést enged a légkör tudományába. A matematikát a problémamegoldó képesség és a logikus gondolkodás fejlesztésének irányából közelítik meg. Az épületben 300 négyzetméternyi területen alakítják ki az elkülönült élményközpontot: egy nagyobb oktató-előadó terem, valamint négy kisebb tematikus labor, kapcsolódó raktár, tanári-oktatói szoba is lesz a szinten. Az élményközpont befogadóképessége 80 fő lesz. A labort 2018 szeptemberében nyitják meg.

Kapcsolódó Cikkek