2020. június 05., péntek
Fatime, Fatima

Egyéb Nyíregyháza

Újabb felújított járdaszakaszt adtak át

Idén is folytatódtak a járdaépítési és -helyreállítási munkálatok Nyíregyházán. A program keretében adták át az Ungvár sétányon az Arany János Általános Iskola és Gimnázium mögött található 213 méter hosszú felújított szakaszt. Erre azért volt szükség, mert a régi burkolat töredezetté, balesetveszélyessé vált.

A járdaépítési és -helyreállítási munkálatok Nyíregyháza területén 13 helyszínt érintettek, egyebek mellett Jósaváros, Örökösföld, Belváros, Kertváros, Alsóbadur városrészeket. Az Orgona utcán egy teljesen új járda építése kezdődik el novemberben – ennek a beruházásnak a befejezése jövőre várható –, hossza 891 méter lesz, becsült költsége bruttó 51,5 millió forint. A Magyar utcán jelenleg is folyik a járda felújítása, illetve egy új gyalogos-átkelőhely kialakítása.


Nyíregyháza 12 helyszínén cserélték a járdák megrongálódott aszfaltburkolatát (Fotó: Lokál)

Az idén várhatóan 3157 méter hosszúságban újulnak meg járdaszakaszok a város területén. Már befejeződött a helyreállítás a Kodály Zoltán, a Gádor Béla, a Mikszáth Kálmán, a Géza és a Liliom utcában, valamint az Alsóbaduri úton. A közel bruttó 158 millió forint önkormányzati forrásból megvalósuló program előreláthatóan november 30-ig ér véget. A NyírVV Nonprofit Kft. Nyíregyháza 12 helyszínén 2390 méteren cserélte le a járdák megrongálódott aszfaltburkolatát, kilenc helyszínen, 582 méter hosszon pedig járdalapos járdát építettek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Trianonra emlékeznek

  Trianonra emlékeznek

  Az Operaház kórusa is megemlékezik a Trianoni döntés 100. évfordulójáról. A társulat egy klipet forgatott, amelyet a zebegényi Trianon-emlékműnél vettek fel.

 • Megváltozik a PAPI

  Megváltozik a PAPI

  Pécs önkormányzata közleményben jelentette be, hogy mivel a járvány kapcsán elrendelt korlátozások nagy részét enyhítették, vagy meg is szüntették, a Program A Pécsi Idősekért (PAPI)június 2-tól csak azokat a szolgáltatásokat nyújtja, amelyeket eredetileg terveztek.

 • Felszerelték a felekezeteket

  Felszerelték a felekezeteket

  T. Mészáros András volt polgármester is segített az egyházi felekezeteknek biztosított kézfertőtlenítő szerek szétosztásában.