EUR: 321,27 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Debrecen

Újabb kínai partner

Az egyik legrangosabb kínai egyetemmel kötött együttműködési megállapodást a Debreceni Egyetem. Az ázsiai delegáció tagjai a november 2-i találkozón az oktatói, hallgatói mobilitásról és közös kutatási projektek kidolgozásáról egyeztettek.

A 1936-ban alapított, elsősorban gyógyszerésztudományi képzést nyújtó China Pharmaceutical University előkelő helyen áll a kínai egyetemek rangsorában, a tradicionális kínai gyógyászat területén pedig az egyik legjelentősebb felsőoktatási intézmény. A Nanking városában található egyetem kancellárja és gyógyszerésztudományi karának dékánja által vezetett ötfős delegáció látogatott a Debreceni Egyetemre. A vendégeket Tőzsér József egészségipari innovációért és képzésfejlesztésért felelős rektorhelyettes, Vecsernyés Miklós, a Gyógyszerésztudományi Kar dékánja, valamint Papp Zoltán, az Általános Orvostudományi Kar tudományos dékánhelyettese fogadta. A két egyetem vezetői együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá, és egyeztettek az oktatók, hallgatók cseréjének lehetőségeiről, valamint közös kutatási projektek kidolgozásáról.


A delegáció tagjai Mátyus Lászlóval, az Általános Orvostudományi Kar dékánjával is találkoztak, és látogatást tettek a Gyógyszerésztudományi Karon. A hallgatók részéről nagy az érdeklődés az ázsiai képzések iránt, idén már hat hallgató utazott ösztöndíjjal a városba, egy informatikai és közgazdasági képzést nyújtó intézménybe. A mostani megállapodással a diákoknak és oktatóknak lehetőségük lesz részt venniük további tudományterületeket érintő mobilitási programokban, amelyek elsősorban Erasmus+ és Campus Mundi ösztöndíjak keretében valósulhatnak meg. A Debreceni Egyetemnek jelenleg 268 kínai hallgatója van, az orvos- és egészségtudományi képzéseken összesen 61-en vesznek részt.

Kapcsolódó Cikkek